Ingrediente:
-500g dovleac taiat cubulete
– faina cit cuprinde
-5 linguri de ulei
– ulei pentru prajit
-2-3 linguri zahar pudra
-1plic vanilie
-2 linguri coaja rasa de portocala
-sare
-un cub de drojdie(25g)
Cum pregatim:
1. Se pune la fiert dovleacul cu putina apa, apoi se mxeaza bine, se raceste.
2. Se dizolva drojdia in apa calduta.
3. Se adauga zaharul, uleiul, vanilia, dovleacul, coaja rasa, sarea si faina si se amesteca pana aluatul este gata, adica nu se mai lipeste de mana si este pufos la pipait.
4. Cind aluatul este gata, se acopera si se pune la cald pana isi dubleaza volumul si este pufos.
5. Se intinde foaie si se taie gogosile cu un pahar, iar cu degetul se face o gaura in mijloc.
6. Se prajesc in ulei mult, se presoara cu zahar pudra.
Pofta buna!