Racitura din peste


Ingrediente:
-1kg peste (crap,sudac,somon)
– un morcov
– un patrunjel
– o ceapa
– o telina mica
-o foaie de dafin
-o lamaie
-2-3 catei de usturoi
-sare, piper, verdeata
Cum pregatim:
1.Tai morcovii rondele si ii pui la fiert impreuna cu piperul, foile de dafin, capul de la peste, cozile .
2.Cind morcovul este aproape gata se strecoara.
3.Pestele pentru piftie se asaza in oala si se toarna peste el supa strecurata care se acreste cu sucul de la lamiie, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert 15 minute. Cand este gata  scoate pestele cu o spumiera, ca sa nu se rupa si lasa-l sa se raceasca pe o farfurie. Poti scoate oasele mari.
4. In zeama  se adauga jelatina dupa instructia de pe plic
5.In farfuria cu peste se pune morcovul fiert, patrunjel, telina si feliute de lamie, apoi turnam zeama racita. 6. Se pune la frigider ca sa se prinda
Pofta buna!