Care sunt cele 10 alimente care-ti imbunatatesc concentrarea si memoria

copii fericiti
 Intre buna functionare a creierului si mancare exista o stransa legatura.Si, cum fiecare dintre noi isi doreste ca la munca sa fie plin de energie si vitalitate, noi va spunem care sunt alimentele care va pot creste puterea de concentrare, alungand oboseala pe care o resimtiti in zilele care va solicita.

Asadar, iata ce trebuie sa consumati pentru a da un randament mai bun:
rp_avocado-150x150.jpg
1. Fructele de avocado
 Aceste fructe sunt pline de de grasimi mono saturate, sanatoase. Acestea ajuta la mentinerea unui nivel de zahar scazut in corp si ofera pielii un aspect stralucitor si elasticitate.
De asemenea, datorita continutului mare de vitamina K si folat, aceste minunate fructe previn formarea de cheaguri de sange pe creier si imbunatatesc functia cognitiva, memoria si concentrarea.
Aici puteti descoperi cele mai bune 10 retete cu avocado.
images 8
 
 
2. Sfecla
Consumul de sfecla ajuta la reducerea inflamatiilor si aduce un aport nemaipomenit de antioxidanti, care curata sangele de toxinele ce ar putea ajunge in creier. Totodata, nitratii naturali din sfecla stimuleaza circulatia sangelui la nivelulul creierului, marind astfel performanta mentala.Sucul de sfecla este recomandat si sportivilor dupa ce au depus un efort fizic mare, pentru ca ofera energie si inlatura senzatia de epuizare psihica.
afin
  3. Afinele
Afinele sunt alimentele cele mai bogate in antioxidanti. In plus, contin si cantitati considerabile de vitamina C, vitamina K, fibre si acid galic. Tot acest mix ajuta la protejarea creierului de degenerare si stres.
Descopera alte 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre afine
brocoli
4. Broccoli
Datorita nivelului ridicat de vitamina K si colina (vitamina B7, numita si vitamina memoriei), consumul de broccoli imbunatateste memoria, iar atunci cand avem o memorie buna, concentrarea este si ea mult sporita, pentru ca accesam mai usor informatia stocata in materia cenusie.
De asemenea, o singura cana de broccoli furnizeaza 150% din necesarul zilnic de vitamina C, buna pentru recuperarea fizica si psihica.
nuci
 
5. Nucile
O cana de nuci pe zi te va ajuta sa-ti imbunatatesti considerabil sanatatea cognitiva. In plus, acestea contin multi antioxidanti, vitamine si minerale care contribuie la mentinerea sanatatii mentale. De exemplu, vitamina E din nuci previne aparitia bolilor psihice.
images 9
6. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos prezinta numeroase avantaje pentru creier, dar cele mai importante sunt: actiunea ca antiinflamator natural si impiedicarea pierderii memoriei cauzata de procesul de imbatranire.images 7
7. Ciocolata neagra
Ciocolata cu o concentratie mare de cacao este plina de flavonoli, care imbunatatesc circulatia sangelui catre creier.
In perioadele in care creierul e supus la un efort psihic mare, pentru recuperare, doctorii vor recomanda consumul a cateva bucati de ciocolata neagra, cu o concentratie de cacao de peste 70%.
ulei de masline
 
8. Ulei de masline extra virgin
Datorita continutului mare de polifenoli, consumul de ulei de masline imbunatateste capacitatea de concentrare, dar si de stocare a informatiei in materia cenusie. Totodata, studiile arata ca uleiul de masline protejeaza creierul de boli devastatoare precum Alzheimer.
Insa, pentru a beneficia de aceste efecte pozitive, uleiul de masline trebuie consumat in salate, la temperatura camerei, in niciun caz utilizat la gatit, pentru ca prin preparare termica isi pierde proprietatile pozitive.
images 10
9. Legume cu frunze verzi
Includerea legumelor cu frunze verzi (varza kale, spanac, salate etc.) in dieta zilnica poate preveni dementa, cel putin asa arata studiile recente.
Dintre toate, varza kale e cea mai buna, o singura portie avand peste 684 % din doza zilnica recomandata de vitamina K. Aceasta vitamina este buna in prevenirea hemoragiilor, afectiunilor pielii, scade riscul de atac de cord, reduce riscul de menstruatii abundente si dureroase, impiedica formarea pietrelor la rinichi, va poate feri de greata, stari de voma, osteoporoza, artrita etc.
rozmarin
10 Rozmarin
Acidul carnosic, unul dintre principalele ingrediente din rozmarin, protejeaza creierul de neurodegenerare. Acest compus se gaseste in cantitati mari in uleiul de rozmarin, care ne protejeaza de Alzheimer, accidentele vasculare si imbatranirea creierului.
Asadar, combinand si alternand aceste 10 alimente in dieta zilnica, iti vei imbunatati puterea de concentrare, memoria si, in general, starea de bine.
sursa: http://www.gustos.ro/