Craciunita – sau cactusul Craciunului

craciunelCraciunita este o specie de , provenita din Brazilia, foarte indragita datorita florilor deosebit de atragatoare ce prezinta culori variate, de la alb, roz, rosu, purpuriu, violet pana la galben, roz-portocaliu si auriu. Ea infloreste in perioada iernii, motiv pentru care este folosita in decorarea casei de Craciun.

Aceasta specie de cactus infloreste doar daca timp de cateva luni nu este mutata din pozitia initiala, din aceasta cauza spunandu-i-se si “Nu ma deranja”.

1 Cactusul de Craciun are nevoie de multa apa si nu se adapteaza bine in conditiile unui sol uscat. Udarea acestui tip de cactus poate fi uneori o problema deoarece multe persoane au tendinta de a-l trata ca pe un cactus normal, de desert.
2 De asemenea, udarea in exces poate fi o problema pentru cactusul de Craciun. In acest caz plantei incep sa-i putrezeasca radacinile. Cel mai bun mod de a te asigura ca primeste suficienta apa este sa astepti pana cand solul este uscat la suprafata, dar umed de la jumatate in jos. Nu uda cactusul din nou pana cand jumatatea superioara a solului nu se simte uscata din nou.
3 Cactusul de Craciun necesita multa lumina naturala, iar florile sale rezista mai mult timp intr-un mediu cu temperaturi reci. Evita sa asezi planta in apropierea surselor de incazire.
sursa: gradina.acasa.ro