Il am pe Dumnezeu in suflet

il am pe dumnezeu   Nu de putine ori ne-a fost dat sa auzim ca anumite persoane nu merg la biserica pentru ca Il au pe Dumnezeu in suflet, ca se pot ruga si acasa. Acum, cand din cauza pandemiei suntem nevoiti sa nu mai mergem la biserica, ne rugam de acasa. E foarte bine ca ne rugam si acasa, dar nu e de ajuns. Iar daca ramanem straini de rugaciunea si slujbele din biserica, nu putem sa nu ne intrebam ce fel de rugaciune facem acasa sau cui ne inchinam de vreme ce nu ne dorim participarea la Sfanta Liturghie si impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului.

Daca acum sunt masuri luate din ratiuni de sanatate publica, ele sunt temporare si nu trebuie sa ne faca sa credem ca putem fi cu adevarat credinciosi stand acasa si rugandu-ne doar de acasa.

 Ar fi trist sa constatam ca la sfarsitul pandemiei, se va inmulti numarul celor care vor spune ca se pot ruga doar de acasa, pentru ca Il au pe Dumnezeu in suflet. Sa nu ne amagim cu astfel de ganduri. E adevarat ca Dumnezeu poate fi adus in sufletul nostru, dar prin multe nevointe si mai ales prin impartasirea cu Trupul si Sangele Sau.

Sa ne ajute Dumnezeu ca dupa iesirea din aceasta pandemie, numarul celor care vor fi prezenti la biserica sa fie mai mare si nicidecum mai mic.

Adrian Cocosila
crestinortodox.ro