Izvorul Tămăduirii este praznic închinat Maicii Domnului

presentation-IPS Mitropolit si Exarh la parohia Sfintii Trei Ierarhi 17 aprilie 2015 (4)În data de 17 aprilie curent, în Săptămâna Luminată, când am prăznuit Izvorul Tămăduirii şi pe Sf. Cuv. Iosif Imnograful, Gheorghe, Zosima şi Platon, ÎPS Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”, cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii de la subsol (preot paroh al bisericii este Prot. Anatolie Goncear).

Cu binecuvântarea Ierarhului, la finele Sfintei Slujbe, Preacucernicul Preot Vasile Petrov, parohul bisericii „Sf. Mucenic Gheorghe şi Cuv. Stelian” din oraşul Chişinău, a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a menţionat semnificaţia sărbătorii de astăzi, după care, a urmat slujba de sfinţire a Iconostasului, oficiată de ÎPS Petru.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru Păduraru, i-a felicitat pe parohul bisericii Prot. Anatolie Goncear, dimpreună cu slujitorii şi enoriaşii, pentru această frumoasă realizare de confecţionare, instalare şi sfinţire a Iconostasului, felicitându-i, totodată, şi cu prilejul Sărbătorilor Pascale. „Fie ca spiritul Sfânt al Sărbătorilor Pascale să vă lumineze sufletele şi casele dumneavoastră! Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ocrotească! Sunt zile când trebuie să ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inimă calda şi mai deschisă, când lumina sfânta coboară în casele şi în inimile noastre. Hristos a Înviat!”, a accentuat Vlădica Petru.

Menţionăm că Izvorul Tămăduirii este praznic închinat Maicii Domnului. În fiecare an, în prima vineri după Învierea Domnului, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. Crestinii ortodocşi vin în aceasta zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei
sursa: http://www.mitropoliabasarabiei.md/

presentation-IPS Mitropolit si Exarh la parohia Sfintii Trei Ierarhi 17 aprilie 2015

presentation-IPS Mitropolit si Exarh la parohia Sfintii Trei Ierarhi 17 aprilie 2015

presentation-IPS Mitropolit si Exarh la parohia Sfintii Trei Ierarhi 17 aprilie 2015 (5)

presentation-IPS Mitropolit si Exarh la parohia Sfintii Trei Ierarhi 17 aprilie 2015 (4)

presentation-IPS Mitropolit si Exarh la parohia Sfintii Trei Ierarhi 17 aprilie 2015 (2)

presentation-IPS Mitropolit si Exarh la parohia Sfintii Trei Ierarhi 17 aprilie 2015 (3)