Nu Hrani cancerul ! Ce sa mancam in Post?

   post3Domnul doctor Pavel Chirilă a susținut în data de 17 martie 2013 o conferință la paraclisul ortodox din Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Concluziile de la prezentare:

– Cancerul este “hranit” de modul nostru de viata: lipsa de miscare, ruperea de natura si de ritmurile firesti ale organismului (alimentare, asimilare, eliminare, munca, odihna si repaus de noapte). Desi lucrurile nu sunt tocmai roze, avem solutii la indeamana, chiar daca par mai greu de atins sau mai costisitoare. Vointa si mai multa determinare. Evident si o schimbare in atitudine si chiar o rasturnare a “valorilor” actuale. Acolo unde acest lucru s-a produs deja, stiti foarte bine despre ceea ce voi vorbi mai jos.

– Mancam prea mult si de slaba/proasta calitate.

Carnea pe care o consumam este plina cu multe adaosuri nesanatoase si consumam mult prea frecvent carne (uneori si de 3 ori pe zi) moment in care organismul nu o mai poate asimila si apar cancere de colon sau de tub digestiv datorita abundentei in substante toxice sau impropriu de asimilat de catre organismul nostru.

Puii si alte animale crescute cu hormoni (nota mea – chiar si pastravii sau alti pesti de crescatorie sunt crescuti cu antibiotice si cu concentrate si acest lucru e recunoscut chiar de producatorii care nu vor sa riste sa-si piarda productia) sunt si aceasta o cauza.

– Zaharaul alb, dublu rafinat care introduce in organism un stres suplimentar pentru organele care secreta enzime care prelucreaza si sunt responsabile cu “digerarea” a ceea ce am ingerat.

– Faina alba care nu contine toti nutrientii bobului de grau – recomandarea este sa consumati paine integrala!

– Sarea care este iodata peste masura cand, de fapt, nu avem nevoie, cu totii, de exces de iod! Oricum iodul din sare nu este unul natural!

– Vaccinurile care nu sunt necesare decat in anumite cazuri speciale si nu in programele de masa cum sunt ele prezente acum (un exemplu clar este vaccinul impotriva TBC-ului care se face nou nascutilor in primele minute de la nastere si care nu a scazut incidenta acestei boli in populatia tarii noastre si studii internationale arata chiar contrariul! Alte tari au renuntat demult la anumite vaccinuri (printre care si la acesta). Noi de ce continuam?

– Laptele UHT a carui proteina, de fapt, este modificata si indepartata prin acest procedeu de cea originala.

– Iaurturile cu fructe (sau fara) care nu mai contin doar bacteriile responsabile de alterarea laptelui si transformarea lui in iaurt (tineti minte iaurtul de pe vremea cand eram noi copii? – mai are vreun iaurt din ziua de azi acel gust?), ci aditivi, lapte praf si alte substante potentiatoare de gust si indulcitoare.

– Fierul si medicamentatia in exces cu efectele adverse si cu contributia lor la dezechilibrea majore in organism si chiar cu hranirea cancerului atunci cand este bine asimilat de organism (fierul de exemplu este dovedit a fi un mare hranitor al celulor canceroase!) – deci atentie la aportul de fier pe care il recomanda medicii in cazul anemiilor, atat la copii dar si la adulti!

Laptele praf care se da in alimentatia copiilor mici si carora li se impinge administrarea lui pana la varste inaintate, in detrimentul diversificarii alimentare care este impinsa mai tarziu.

Recomandarile domnului doctor (si nu numai ale dansului):

– Consumati mai putine alimente industrializate si excesiv prelucrate. Produceti in casa sau Dr. Pavel Chirilaapelati la diferite magazine de profil care nu folosesc doar trend-ul bio sa vanda produse mai scumpe. E mai greu de gasit asa ceva, dar, coroborat cu faptul ca nu avem nevoie, de fapt de multa mancare, puteti incerca sa mancati mai putin dar mai de calitate!

– Mai putina carne – credinta ortodoxa si practicarea postului (miercurile si vinerile de peste an si posturile mari) ne aduce la o traditie milenara mai sanatoasa.Urmariti piramida alimentatiei sanatoase care are la baza cruditatile si legumele si fructele neprocesate termic. In orice revista sunt prezentate.

– Carne mai de calitate – alegeti surse mai sigure si care inca mai cresc puii in batatura si mai hranesc animalele in mod traditional.Stiu, nu e simplu, dar nu e imposibil! (avem surse de carne de pui, vita si curcan printre membrii comunitatii noastre sau in afara ei, dar persoane de incredere!)

– Miere in loc de zahar si evident urmarirea mai cu atentie a etichetelor pentru ca, da, foarte multe produse contin zahar si, de fapt nu vorbim despre miere ci de anumiti inlocuitori! (avem surse de miere si sunt multi producatori mici, care pot asigura necesarul de miere al famiilor noastre).

– Mancare mai putina, respectarea meselor principale, in perioadele de post chiar renuntarea la una dintre mese. In acest fel dam ragaz organismului sa asimileze si sa se odihneasca.

– Masa de seara nu mai tarziu de ora 20:00.

– Culcarea inainte de ora 22:00 (lipsa somnului dinainte de miezul nostru este responsabil de infarcturi si alte accidente vasculare chiar la 30- 35 de ani). Culcatul devreme genereaza o trezire matinala si un alt ritm de viata pe toata durata zilei.

Paine integrala, paine fara E-uri, paine de secara (recomandata expres de nutritionisti pentru tranzitul deosebit si aportul de nutrienti pe care aceasta o aduce!) – […]

– Sarea iodata nefiind necesara tuturor, puteti trece la sare neiodata (se mai gaseste prin magazinele naturiste), dar aici verificati-va si consultati si medicul dumnevoastra curant care insa trebuie sa va fie si prieten si nu doar un medic care face birocratie! Incercati sa-i mai gasiti pe astfel de oameni! Ei sunt putini dar exista. Inca! Direct la salina se mai gaseste sare netratata! Atentie: orice producator de paine sau de alte produse care foloseste sarea este obligat sa foloseasca sare iodata! E real si nu o spun spre ingrijorarea excesiva. Doar ca o informare a voastra! (…)

– Incercati sa gasiti si sa sprijiniti producatori locali de pe langa marile orase (avem in comunitatea noastra sursa de oua, lapte, produse lactate si produse din carne si sursa de cartofi, salate, ridichi si alte legume de sezon nefortate si pregatite atunci cand acestea sunt in mod natural dezvoltate si nu fortate cu diferite solutii chimice sau vitamine in apa).

Nu folositi in exces produsele cosmetice si inlocuiti-le cu cele fara SLS si parabeni
sursa:http://www.cuvantul-ortodox.ro/