Refuzul de a fi mamă și înțelepciunea unui doctor

nounascut1„Nu există cuvinte, lacrimi care să poată reda vreodată măcar un sfert din durerea unei femei după un chiuretaj”, povestește cineva care nu a vrut să fie mamă. E adevărat, dar aș mai adăuga la aceasta încă o întrebare: Poate cineva descrie durerea unei vieți frânte încă înainte de a se bucura de lumina zilei? Dacă pentru o femeie însărcinată un avort este un coșmar, oare cum îl va simți copilul care este subiectul acestui act criminal? Înainte de a înfăptui acest gest, atât femeia, cât și medicul care este implicat în întreruperea de sarcină ar trebui să se gândească la ce se fac părtași, precum și la consecințele unui avort. Istorioara de astăzi prezintă exemplul unui medic înțelept care salvează o viață de om, încă nenăscut.

O femeie îngrijorată a venit la ginecolog și a spus: „Doctore, am o problemă serioasă, sunt disperată, am nevoie de ajutorul tău! Copilul meu nu are încă un an și sunt din nou însărcinată. Sincer, nu aș vrea ca acești copii ai mei să fie aproape de aceeași vârstă”. Însă doctorul a întrebat-o: „Ei bine, ce dorești?”

Ea a spus: „Vreau să avortez. Mă pot baza pe ajutorul dumneavoastră?”

Doctorul s-a gândit puțin și, după o scurtă perioadă de tăcere, i-a spus femeii: „Cred că am o soluție mai bună și mai puțin periculoasă pentru tine”.

Ea a zâmbit, gândindu-se că medicul a fost de acord să-i îndeplinească dorința.

Apoi a continuat: „Vă propun ca, pentru a nu avea grijă de doi copii în același timp, să-l eliminăm pe cel pe care îl aveți deja născut. Astfel, ați putea să vă odihniți până când se naște copilul ce îl purtați în pântece. Oricum ar trebui să ucidem un copil, deci nu are importanță pe care dintre ei îl alegem. În acest fel nu vă veți risca sănătatea, nici propria dumneavoastră viață, dacă vom omorî un copil deja născut”.

Femeia, cuprinsă de groază, a exclamat: „Ce oroare, doctore… Sunteți întreg la minte? Omorârea unui copil este o crimă!”

„Sunt de acord. Așa este, a răspuns medicul, dar în opinia dumneavoastră ați fi fost disponibilă să renuntați de bunăvoie la el și m-am gândit că poate ar fi cea mai bună soluție cea propusă de mine”.

Doctorul a zâmbit, realizând că și-a atins scopul. O convinsese pe tânăra mamă că nu există nici o diferență între uciderea unui copil născut și cel care se află încă în pântecele mamei lui. Crima este aceeași!
Augustin Paunoiu
ziarullumina.ro