Budinca de urzici

Ingrediente:
– 0,6 kg urzici proaspete
-3 oua
-3 linguri faina
-100 g sunca
-50 g unt
-3-4 catei usturoi
-o ceapa
-2linguri de pesmet
-100 ml lapte
-sare, piper negru
Cum pregatim:
1. 1.Urzicile se curata si se spala in 6-7 ape(pot avea pamant si nisip pe ele).
2.Intr-o cratita se  pune apa cu sare si cand clocoteste se pun urzicile si le lasi 3-5 minute apoi le scoti si le lasi la scurs.
3. Lasam sa se raceasca, apoi le tocam marunt(sau in blender)
4. Calim in unt sunculita, ceapa si faina, turnam laptele si amestecam bine pana se dizolva faina. Adaugam si urzicile si iaras amestecam.
5. Se bat bine ouale si le introducem in compozitia de sus. Punem usturoiul, sarea si piperul dupa gust.
6. Tava  o ungem cu ulei si o presaram cu pesmet.
7. Punem compozitia  in tava si o bagam la cuptor pentru 40 minute la 200 grade.
Pofta buna!