-200 g zahar
-100 ml ulei fara miros
-faina cam 400 g (trebue sa se primeasca un aluat ca smantana grasa)
-200 ml apa
– o lingurita bicarbonat de sodiu stinsa cu otet sau praf de copt
-50 g nuci
-2 linguri cacao
-2 linguri dulceata de coacaza neagra sau de visine
– un plic zahar vanilat
Cum pregatim:
1.Amestecati zaharul, uleiul, apa, faina, zaharul vanilat, praful de copt.
2.Impartiti compozitia in doua. Intr-una din ele puneti dulceata de si cacao si omogenati bine.
3.In a doua parte adaugati nuca.
4.Ungeti tava cu ulei, o tapetam cu faina si punem pe rand cele doua compozitii. Lasati la cuptor vreme de 45 de minute la foc mediu. Cand este gata (verificati cu o scobitoare) scoateti din cuptor si lasati 10 min in tava, pudrati cu zahar.
Pofta buna!