Ciorba de miel(turceasca)

 Ingrediente:

 -300g pulpa de miel

-1 morcov

-1 ceapa

-2 litri de zeama de legume

-2linguri de unt

-2linguri faina

-2 galbenuse

-zeama de la o lamiie

-sare, piper rosu macinat

-patrunjel

Cum pregatim:

  1. Spalam carnea, o taiem in bucati. Ceapa, morcovul curatim. Zeama de legume o turnam in cratita, punem carnea si legumele. Spumam. Fierbem pina carnea este patrunsa.
  2. Oprim focul, scoatem carnea si o taiem cubulete.Strecuram zeama.Punem carnea inapoi in zeama.
  3. In tigae punem untul si prajim  in el faina(fara ca sa se schimbe culoarea). Adaugam cu polonicul zeama amestecind incontinuu pina se primeste un sos. Apoi adaugam sosil in cratita cu zeama. Amestecam. Lasam sa dea in clocot.
  4. Batem galbenusele cu sucul de la lamiie. Adaugam putina zeama, apoi totul turnam in cratita cu zeama. Punem sare dupa gust. Se serveste fierbinte,presaram  piper rosu macinat si patrunjel.

Pofta buna!