Ingrediente:
– 3oo g mazare uscata
– 2 rosii
– 50 ml ulei
– 2 frunze de dafin
– 1 morcov
– sare, piper
– 2 cepe
-2 catei usturoi
Cum pregatim:
- Spalam mazarea uscata(cea jumatatita fierbe mai usor), punem la fiert in 2 litri apa, spumam, fierbem la foc incet pina se omogeneaza, punem si frunzele de dafin.
- Tocam ceapa marunt cubulete si o rumenim, dam prin razatoare morcovul, adaugam la ceapa.
- Cand este aproape gata punem rosiile decojite si taiate in cubulete mici si lasam sa se inabuse toate impreuna.
- Cind morcovul s-a inmuiat, adaugam usturoiul pisat, daca este nevoie se amesteca cu blenderul.
- Compozitia primita se adauga la mazarea fiarta, condimentam cu sare si piper si lasam la fiert inca cinci minute.
- Se serveste cu cubulete de paine neagra prajita.
- Daca nu-s zile de post se serveste cu unt sau smantana.
Pofta buna!