Delicioasa supa-crema de mazare uscata

Ingrediente:
– 3oo g mazare uscata
– 2 rosii
– 50 ml ulei
– 2 frunze de dafin
– 1 morcov
– sare, piper
– 2 cepe
-2 catei usturoi

Cum pregatim:

  1. Spalam mazarea uscata(cea jumatatita fierbe mai usor), punem la fiert in 2 litri apa, spumam, fierbem la foc incet pina se omogeneaza, punem si frunzele de dafin.
  2. Tocam ceapa marunt cubulete si o rumenim, dam prin razatoare  morcovul, adaugam la ceapa.
  3. Cand este aproape gata punem rosiile decojite si taiate in cubulete mici si lasam sa se inabuse toate impreuna.
  4. Cind morcovul s-a inmuiat, adaugam usturoiul pisat, daca este nevoie se amesteca cu blenderul.
  5. Compozitia primita se adauga la mazarea fiarta, condimentam cu sare si piper si lasam la fiert inca cinci minute.
  6. Se serveste cu cubulete de paine neagra prajita.
  7. Daca nu-s zile de post se serveste cu unt sau smantana.
    Pofta buna!