Ingrediente:
–carne de miel transata in bucati potrivite
Pentru sos-marinada:
-2 lingurite de piper negru ,
-sare dupa gust,
-rozmarin cateva crengute,
-2 lingurite boabe de mustar,
– 2 lingurite de cimbru uscat,
-suc de la o lamaie
-2 capatini de usturoi
-50 ml ulei de masline
Cum o pregatim:
1.Spalam carnea bine si o uscam cu un servet de bucatarie.
2. In blender macinam toate ingredientele (de mai sus) pentru marinada.
3.Ungem bine carnea cu compozitia de sus, o acoperim cu pelicula alimentara si o punem la marinat in frigider 6-10 ore.
4. Se pune carnea intr-o tava unsa cu ulei de masline, se stropeste cu putin ulei de masline, acoperim tava cu foaie de aluminiu si o bagam in cuptorul incins pana la 230 de grade, apoi scazuta pana la temperatura de 180 grade pentru aproximativ o ora, apoi descoperim tava si lasam la rumenit pentru inca 10-15 minute.
6. Se serveste cu cartofi sau salata de legume.
Pofta buna! Paste fericit!