Hramul Bisericii Izvorul Tamaduirii 2017

    În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. In aceasta […]

rp_IMG_4994-300x200-150x150.jpg    În fiecare an, în prima vineri după Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. In aceasta vineri din Saptamana Luminata praznuim pe Maica Domnului, izvorul nemuririi din care izvorasc ape pururea vii, din care se revarsa toata bunatatea si multimea de tamaduiri.
Credinciosii  au venit cu dragoste si evlavie pentru a se ruga  si pentru a participa la sfintele slujbe, ca la un „izvor tamaduitor” si pururea curgator al darurilor Maicii Domnului, de unde se intorc cu multa mangaiere, alinare si bucurie.
Slujba de sarbatoare a fost săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu parohul Anatol Goncear, în prezența unui număr mare de credincioși, care au venit să înalțe rugi Bunului Dumnezeu.

După oficierea Sfintei Liturghii, părintele Anatol Goncear si Ion Banari, impreună cu întreg soborul preoțesc, au săvârșit slujba de sfinţire a apei, Aghiasma Mică. La slujba de sfințire a Aghiasmei Mici au fost prezenti și multi ctitori prin aportul carora a fost posibilă construcția bisericii, după care preoții dimpreună cu enoriașii au făcut înconjorul bisericii la fiecare latură citindu-se din Sf. Evanghelie. Credinciosii care au participat la Sfanta Liturghie iau acasa agheasma pe care o folosesc la stropirea caselor, vitelor, gradinilor si ogoarelor.

Apa sfințită are menirea să aducă în viaţa noastră lumină, binecuvântare și ajutor de la Dumnezeu. În icoana Izvorul Tămăduirii o vedem pe Maica Domnului în rugăciune, ca imagine vie a Bisericii, iar Iisus Hristos prezent pururi lucrător în Biserică. Nădăjduim ca de acum înainte, la acest praznic luminos, să venim aici cu bucurie an de an, formând această tradiție ca preînchipuire a izvorului de viață dătător.