Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei la hramul bisericii “Sf. Trei Ierarhi” din Chișinău

 _DSC0097_1  În data de  30 ianuarie 2018, zi în care conform calendarului îndreptat de stil nou, creștinii ortodocși îi cinstesc pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, s-a aflat în mijlocul comunităţii  “Sfinții Trei Ierarhi” din orașul Chișinăul (preot paroh protoiereu Anatol Goncear), unde însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, de pe ambele maluri ale Prutului, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie, cu ocazia prăznuirii ocrotitorilor  spirituali ai parohiei.

   După oficierea Sfintei Liturghii a fot organizat tradiționalul înconjur al bisericii în zi de hram, după care a fost un Tede-um de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunităţii “Sf. Trei Ierarhi” asupra familiei părintelui paroh şi pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş.

   În cuvântul rostit la final, ÎPS Petru s-a referit la viața celor trei sfinți ierarhi ai bisericii noastre și la felul în care și-au îndeplinit misiunea de propovăduire a cuvântului Evangheliei Lui Hristos în activitatea arhierească, după care i-a felicitat pe toţi cei prezenţi cu ocazia sărbătorii urându-le multă sănătate, bunăsporire în săvârşirea tuturor faptelor celor bune  spre slava Lui Hristos.

   Părintele  Anatol a mulţumit ÎPS Petru pentru vizită, slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii lor  şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.
sursa: www.mitropoliabasarabiei.md