Întotdeauna am crezut că mamele au un loc special în sânul lui Dumnezeu

mama2  Acum câteva luni am descoperit-o pe Maica Siluana pe YouTube. Tare mult m-am rugat la Dumnezeu să pot împărtăși câteva lucruri cu dumneai. Într-o seară, m-a sunat un prieten, și mi-a spus că maica are o sesiune live pe Facebook. Imediat i-am scris: „Sunt Bogdan, am 17 ani. Acum 3 ani, mama mea a murit și de atunci am o neliniște. Monahismul este o soluție bună?” Am așteptat minute în șir, dar din pricina mulțimii comentariilor, mi-am pierdut speranța unui răspuns. Am ieșit de pe live.

M-am tot gândit dacă maica a văzut întrebarea mea, sau dacă a văzut-o – de ce nu mi-a răspuns…

Aseară, mă uitam la stele și asa cum fac de obicei, încercam să-i spun mamei tot ceea ce simt. Am încheiat cu: „Oare esti cu mine? Arată-mi, te rog! Coboară-te să-ți dau o floare, vine 8 martie… E sărbătoare!”

A doua zi, de dimineață, același prieten, mi-a trimis un video cu Maica Siluana, care-mi oferea răspunsul la întrebare. Imediat mi-am spus: „E lucrarea ta, mamă! Îți mulțumesc că ești cu mine!” Sfaturile pe care le-am primit, mi-au intrat la inimă și mă rog să fie toiag de îndreptare și pentru alții.

Iată dragilor, după atâta vreme, sărbătoarea de 8 martie a redevenit un prilej de bucurie pentru mine.

Întotdeauna am crezut că mamele au un loc special în sânul lui Dumnezeu. Mama este albina ce adună nectarul cel bun, ca mai apoi, apicultorul să se bucure de acesta. Adună dragoste, ce hrănește sufletele copiilor.

Chiar dacă unii dintre noi, vorbim cu mamele noastre prin intermediul Maicii Domnului sau al stelelor, aceasta ne răspunde și se roagă pentru noi, așa cum o făcea și pe pământ.

Rugăciunea mamei mele era simplă: „Doamne, îți mulțumesc pentru pruncii pe care mi i-ai dat! Coplește-i cu dragostea Ta!” Chiar dacă mi-a fost greu să accept faptul că nu mai este printre noi, pământenii, am conștientizat la un moment dat că trupul este o casă temporară a sufletului. Trebuie să o părăsească, mai devreme sau mai târziu.

Cei care o aveți pe mama pe pământ, cei care o aveți în suflet sau în gând, acum, de 8 martie, faceți ceea ce ar trebui să faceți zilnic. Spuneți-i mamei: „Te iubesc! Iartă-mi greșelile pe care le-am făcut cu sau fără voia mea!” Sufletul vostru se va înalța până la Rai. Așa cum astăzi, maica Siluana, a coborât-o pe mama la mine.

Iubiți-vă!

Bogdan, unul dintre copiii iubiți ai lui Dumnezeu.

(mărturie primită pe adresa redacției, martie 2021)
doxologia.ro