Invitatie La Hramul Bisericii Izvorul Tamaduirii

    IMG_4994     Iubiti enoriasi!

   Cu mare bucurie in suflet va invitam sa participati alaturi de noi la Serbarea Hramului   Bisericii noastre ,,Izvorul      Tamaduirii”, care va avea loc pe data de 6 mai.

 Inceputul Sfintei Liturghii la ora 9.00
 Sfintirea Apei la ora 11.00
 Agapa frateasca la ora 12.oo

Va invitam cu drag impreuna cu familia si prietenii pentru a trai impreuna un moment de rugaciune.
Va asteptam!

 

Hramul bisericii este  sărbătoarea întregii comunităţi, ziua întâlnirii tuturor celor credincioşi. Biserica este semnul formării şi dezvoltării comunităţii noastre, fiind locul în care oamenii s-au cunoscut, s-au împrietenit şi s-au deprins să se ajute unii pe alţii. Dar nu în ultimul rând, Biserica este oglinda sufletului fiecărui credincios, pentru că ea mărturiseşte dragostea, hărnicia, dărnicia şi jertfelnicia fiecăruia dintre membrii comunităţii.
O biserică frumos împodobită şi curată, în care simţi bucuria intimităţii cu Dumnezeu este rodul trudei credincioşilor, dar şi darul lui Dumnezeu. De aceea, dacă atunci când trecem pragul bisericii simţim căldura ocrotirii Maicii Domnului, liniştea şi pacea Împărăţiei cerurilor, înseamnă că şi comunitatea ce s-a ostenit să ctitorească biserica este una apropiată de Dumnezeu şi care Îl iubeşte pe Dumnezeu şi pe Sfânta Sa Maică.
Nu numai aspectul exterior fac ca o biserică să fie frumoasă, ci frumuseţea lăuntrică a sufletelor credincioşilor, lumina de pe chipurile lor şi dragostea din inimile lor  împodobesc lăcaşul de cult.  Podoaba unei biserici nu o reprezintă arhitectura sau armonia picturală ci si mulţimea credincioşilor cu inima curată care-i trec pragul cu evlavie şi-şi pleacă genunchii trupului şi ai sufletului în rugăciune. Toate acestea nu sunt însă rezultate ale strădaniei omeneşti, ci daruri ale Maicii Domnului, care ocroteşte biserica şi comunitatea noastră cu rugăciuni neîncetate către Fiul său, Iisus Hristos, Domnul nostru. Deşi în jur este tot mai multă suferinţă şi strâmtorare, Măicuţa Sfântă poartă de grijă credincioşilor care îi cer ajutorul înaintea icoanei din sfânta biserică. Nimeni nu s-a întors neascultat şi neajutat ori de cîte ori a îngenunchiat cu credinţă şi umilinţă înaintea icoanei sfinte.
De aceea pentru noi hramul este o zi de recunoştinţă faţă de Maica Domnului, ocrotitoarea, pentru ajutorul pe care-l primim neîncetat prin rugăciunile şi mijlocirea ei, atât la biserică, dar şi în familia fiecăruia dintre noi.
Vă invităm pe toţi în această zi de sărbătoare să mulţumim Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu pentru ajutorul şi ocrotirea pe care ni le-a oferit.
Pe cei care nu pot veni, întrucât lucrează, îi îndemnăm să citească ACATISTUL Izvorului Tamaduirilor Nascatoarei de Dumnezeu  în faţa icoanei şi să aprindă candela, sau, dacă nu pot, să facă milostenie în această zi sfântă.
De altfel, milostenia trebuie să devină o preocupare pentru noi în aceste vremuri de criză, deşi, avem tendinţa de a ne gândi doar la noi şi la nevoile noastre. Milostenia noastră determină milostivirea lui Dumnezeu faţă de noi şi, deşi lumea este în lipsă, cei milostivi nu duc lipsă de nimic pentru că Dumnezeu are milă de ei şi le poartă de grijă.   Să ne rugăm mai mult Maicii Domnului pentru a rămâne uniţi în dragoste şi statornici în credinţă în mijlocul încercărilor.
Mulţumim, în acelaşi timp, tuturor celor care au fost alături de noi până acum enoriaşi, ctitori, binefăcători şi închinători ai sfintei biserici, aşa cum îi pomenim la sfintele slujbe. De aceea ne rugăm ca Dumnezeu să vă binecuvinteze, iar Prea Sfânta Sa Maică să vă ocrotească şi să vă ajute neîncetat prin mijlocirea şi rugăciunile sale! Cu dragoste frăţească vă invităm şi vă aşteptăm pe toţi pentru a aduce împreună rugăciuni de mulţumire şi cerere Maicii Domnului, dar şi pentru a ne bucura de harul său dat nouă prin această frumoasă sărbătoare ,,Izvorul Tamaduirii”, una dintre cele mai frumoase ale Ortodoxiei.