Nectarie, sfantul care i-a trimis scrisori lui Hristos (video)

… Catre Domnul nostru Iisus Hristos, in cer Hristoase al meu,

Hainele mi s-au rupt, pantofii mi s-au stricat si mi-e frig. Din ce-mi da stapanul nu-mi ajunge nici de mancare. N-am reusit sa trimit aproape nimic mamei mele, care este saraca. Ce sa ma fac acum? Cum ies eu din iarna, Doamne? Ajuta-ma! Ma inchin Tie.

Robul Tau, Anastasie.

Comoara scumpa, spuse domnul Temistocle, vecinul, si a plecat spre casa. A pregatit un pachet cu haine calduroase de iarna si s-a dus apoi la posta. Peste doua zile, l-a si vazut imbracat cu ele.

Minuni s-au petrecut chiar de la trecerea sa la Domnul. Haina pe care o purtase a fost pusa din intamplare peste un om paralizat. In momentul atingerii, persoana paralizata s-a vindecat. A fost inmormantat in manastirea ridicata de el. Pentru ca la mormantul sau se faceau multe minuni, s-a luat decizia ca trupul sau sa fie scos din mormant. A fost trecut in randul sfintilor in anul 1961, iar Manastirea Eghina a devenit unul din cele mai importante locuri de pelerinaj.

Din anul 2002, o particica din moastele Sfantului Nectarie se afla la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Manastirea a fost ridicata de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) si doamna sa, Ecaterina. Cu timpul, mai multe biserici din tara au primit in dar particele din moastele Sfantului Nectarie.
Iulian Predescu
crestinortodox.ro