PELERINAJ IN GRECIA anul 2016

     PELERINAJ IN Grecia    la 9 august, 2016 Ziua I. Plecare din Chisinau la ora 14.00 Chisinau – Leuseni-Barlad – Bucuresti.   Ziua II. Continuarea drumului pe ruta […]

img152     PELERINAJ IN Grecia    la 9 august, 2016

Ziua I. Plecare din Chisinau la ora 14.00 Chisinau – Leuseni-Barlad – Bucuresti.

images (4)

 

Ziua II. Continuarea drumului pe ruta Ruse-Pleven-Sofia-Manastirea Rila-Thessaloniki, unde ne vom inchina la Moastele Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Anisia, Cuvioasei Teodora, Cuviosului David Thessaloniceanul, Sf. Vasile cel Nou, Biserica Sfanta Sofia unde se afla Moastele Sfantului Grigorie Palama.Cazare la Paralia Katerini.

corfu1

 

Ziua III . Plecare spre Insula Corful (Kerkira) unde ne vom inchina la Moastele Sf.Spiridon al Trimitundei si ale Sfintei Imparatese Theodora.Cazare in Corfu.

 

Kefalonia 369Ziua IV. Plecare din Corfu ora 5.30. Plecam cu feribotul spre Igoumenitsa dupa care ne vom indrepta pasii spre Insula Kefalonia unde ne vom inchina la Moastele Sf.Gherasim Izgonitorul de Demoni. De asemenea ne vom inchina si la Icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, unde se  pastreaza fire de Crini cu lujerul uscat, dar cu flori imbobocite (Crini adusi la Bunavestire si care de Adormirea Maicii Domnului desi au lujerul uscat imbobocesc).Cazare in Kefalonia.
img7025

   Ziua V. Participare la Sfanta Liturghie  la Biserica unde apar Serpisorii Maicii Domnului. Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru plaja sau alte activitati. Cazare in Kefalonia.

 

Plaja-Gialos-kefalonia-

   Ziua VI. Participare la Sfanta Liturghie si la PROCESIUNEA organizata cu ocazia sarbatorii zilei SFANTULUI GHERASIM. Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru plaja sau alte activitati. Cazare in Kefalonia.

   Ziua VII. Vizitarea Insulei, baie si plaja in cel mai exotic loc de pe insula. Cazare in Kefalonia.

127544_moaste-sfantul-andrei_w180   Ziua VIII. Plecare spre Patras unde ne vom inchina la Catedrala unde se afla Moastele Sf.Apostol Andrei si o parte din lemnul Crucii pe care a fost martirizat, dupa care ne vom continua drumul spre Canalul Corint unde vom face o scurta oprire dupa care vom merge sa ne inchinam la Manastirea Sf.Patapie unde se afla Moastele intregi ale Sfantului precum si Moastele Sfintei Ipomoni(Rabdare). Dupa aceea vom pleca spre Eghina la Manastirea Sfantului Nectarie unde se afla Moastele Sf.Nectarie Taumaturgul Vindecatorul de cancer.Cazare in Eghina.
120736_manastirea-sfantul-efrem-   Ziua IX. Participare la Sfanta Liturghie. Plecare spre Nea Makri unde se afla Manastirea Sf. Mucenic Efrem Cel Nou, inchinare la Moastele Sfantului, dupa aceea vom pleca spre Insula Evvia unde ne vom inchina Moastele Sfantului Ioan Rusu si la Manastirea Sf.Cuvios David Batranul copilul Inainemergatorului. Cazare in Evvia.
images (6)

   Ziua X. Plecare din Evvia ora 7,00. In drum ne vom opri la Manastirea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului dupa care vom merge spre Meteore unde vom vizita Complexul Monahal si Atelierul de Icoane Zindros.Cazare la Hotel in Kalambaka.

calm-shores-in-ouranoupolis

 

   Ziua XI. Plecare spre Ouranopolis.Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru plaja si cumparaturi. Cazare la Ouranopolis sau in imprejurimi.

images (7)
   Ziua XII. Croaziera de circa 3 ore pe coasta de vest a Sfantului Munte Athos. De pe corabie vom vedea Manastirile Dochiariu, Xenofontu, Xiropotamu, Portul Dafni poarta de intrare in Sf.Munte, Manastirea Simonos Petras, Grigoriu, Dionisiu si Sfantul Pavel si Schitul Agia Ana. Dupa aceea timp liber pentru plaja si cumparaturi. Cazare la Ouranopolis sau in imprejurimi.

Ziua XIII.  Plecare spre Romania.

Doamne ajuta! 

Doritorii se adreseaza la telefonul:
tel: 00 373 22 31-90-28 / mob: 069373741
e-mail: gonceara@yahoo.com

P.S. Daca va intereseaza cum am calatorit anul trecut accesati: http://bisericasfintiitreiierarhi.md/pelerinajil-inseamna-apropierea-oamenilor-de-dumnezeu-2/