Perisoare delicioase cu sos de smantana si ketchup

Ingrediente:

-500 g carne tocata

-200 g orez fiert

-2felii de piine alba uscata

-100 ml lapte

-2-3 catei de usturoi, marar

Pentru sos:

-200 ml ketchup sau 100 g pasta de rosii nu acra

-200 ml smantana

– sare,piper negru

-o lingura cu faina

Cum pregatim:

1. Amestecam bine carnea tocata cu piinea inmuiata in lapte si scursa, sare, piper dupa gust, cu orezul fiert si formam perisoarele sub forma de bile nu prea mari, pe care le punem intr-un vas pe care il vom da

2. Din smantana frecata cu o lingura de faina si ketchup se formeaza sosul. Se adauga cativa catei de usturoi tocati marunt, sare şi piper si se toarna peste perisoare. Daca va pare ca sosul este prea gros puteti adauga putina apa fiarta Se da vasul la cuptor pentru 30 de minute la temperature de 180 grade.

3. Inainte de a stinge focul adaugam si mararul tocat marunt.

Se servesc cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Pofta buna!