Lavas – placinta rapida, gustoasa si destul de sanatoasa

Ingrediente:

-2 foi de lavas subtire
-500 g carne tocata
-50 g ulei
-2 oua
-2 cepe
-o legatura verdeata
-sare, piper negru dupa gust

Cum pregatim:
Se pregateste usor, nu necesita mult timp si probleme la framantarea aluatului.
1.Tocam ceapa marunt si o prajim in putin ulei, adaugam carnea tocata, sarea piperul , verdeata si prajim toate impreuna (pana cand scade tot lichidul din carne). Lasam sa se raceasca, apoi adaugam ouale si totul se amesteca bine.
2.Taiem fasii de lavas aproximativ de 10cm, punem cate 1-2 linguri de umplutura pe coltul fasiei si-l ridicam spre centru formind un triunghi, apoi iarasi ridicam coltul de jos spre  centru si inca odata primindu-se un truinghi cu carnea in mijloc.
3. Se ung cu ou si se coc la temperatura de 180 grade 25-30 minute.
4. La fel se pot si praji.

Pofta buna!

Asa placintele se pot pregati cu diferite umpluturi si sub diferite forme(rotund, patrat,dreptunghi
Iata cateva variante de umplutura:

1. Cu mere: se iau 500 g mere date prin razatoare cu cateva linguri de zahar, o lingurita de scortisoara,  se inabusa in 2linguri de unt pana scade sucul).
2.Cu branza: 500 g branza vaci, o legatura de ceapa verde sau marar, 2 oua, sare.
3.Cu cartofi: 500 g pireu cu 50 g unt, piper negru, sare.
4. Cu dovleac: 500 g dovleac dat prin razatoare, 3-4 linguri zahar se inabusa in 2 linguri de ulei sau unt pana scade sucul
5.Cu varza: 500 g varza tocata se inabusa in 2linguri de ulei, sare, piper negru.la racier se adauga 2 oua