Salutul Hristos S-a Inaltat! – Adevarat S-a inaltat!

Incepand cu Vecernia praznicului Inaltarii Domnului la Cer, crestinii ortodocsi se saluta cu cuvintele “Hristos S-a inaltat!” – “Adevarat S-a inaltat!”. Este un salut care exprima credinta ca Mantuitorul a inaltat […]

Incepand cu Vecernia praznicului Inaltarii Domnului la Cer, crestinii ortodocsi se saluta cu cuvintele “Hristos S-a inaltat!” – “Adevarat S-a inaltat!”. Este un salut care exprima credinta ca Mantuitorul a inaltat firea omeneasca la cel mai inalt grad de desavarsire cu putina si ne descopera si tinta spre care trebuie sa ajunga fiecare dintre noi. Ne salutam astfel pana la odovania praznicului Inaltarii Domnului, vineri 14.06.2019, inclusiv.

Nu vad nimic rau in a ne saluta astfel, chiar daca au fost persoane care au afirmat ca daca Invierea Domnului nu a avut martori si era nevoie de salutul Hristos a inviat! – Adevarat a inviat!, Inaltarea Domnului a avut martori si nu ar mai fi necesar salutul Hristos S-a inaltat! – Adevarat S-a inaltat!. Acest salut intareste adevarul ca Hristos este Imparat, care sta pe tronul dumnezeiesc si ca Om.

Iulian Predescu
crestinortodox.ro