Sarmalute de post cu hrisca si ciuperci

sarmale cu grisIngrediente:
-1kg varza
-500g hrisca
-500g ciuperci
-2 cepe
-1 morcov
-ulei, piper negru, sare
Cum pregatim:
1. Se pragesc ciupercile la inceput fara ulei ca sa iasa tot lichidul, apoi se adauga ulei si cand aproape sun rumene se adauga ceapa tocata marunt. Peste 3-4 minute punem morcovul dat prin razatoare si se mai prajeste 3-4 minute la foc nu mare.
2.Se spala hrisca in cateva ape, apoi se pune peste legume, putin se pragesc impreuna, apoi se toarna apa asa ca sa fie cu un centumetru mai sus de umplutura; punem sare, piper dupa gust, punem capacul si lasam sa fiarba 10-15 minute.
3. Se desfac  foile de varza. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Fiecare foaie mai mare se taie in doua sau trei. Se oparesc in apa fierbinte 1-2 minute apoi se tin sub un get de apa rece ca sa nu se inmoaie prea tare.
4.Se invelesc sarmalele apoi putin se prajesc pe ambele parti, se pun intr-un vas adanc se toarna apa fiarta sau suc de rosii cu putina sare ca sa le acopere, se pune capacul si la foc incet se fierb 10-15 minute.
Pofta buna!