Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Nectarie m-au ajutat să-mi schimb locul de muncă

Sfinții sunt legătura noastră cu Dumnezeu. Legătură ce nu trebuie să se piardă niciodată. Zilele trecute am stat de vorbă cu o tânără, care mi-a povestit momentul greu prin care a trecut în ultimul an.

Relatez, în continuare, scrisoarea primită de la aceasta, în care mi-a povestit modul în care a fost ajutată enorm de Sfântul Ioan Botezătorul și de Sfântul Nectarie pentru a-și schimba locul de muncă.

„În 2020, când întreaga omenire s-a oprit, parcă, în loc, mi-am schimbat locul de muncă. Practic, am fost promovată, am rămas în acealași domeniu , doar că mi-am schimbat colegii și aria de desfășurare a activității. La început, am fost foarte fericită, pentru că postul pe care îl primisem era unul foarte important. De asemenea, mă simțeam apreciată, pentru că superiorii mi-au văzut capacitățile.

Am început activitatea la noul loc de muncă, însă nu mi-a plăcut din prima zi. M-am gândit că poate totul este cauzat de faptul că lucrez cu alți oameni. Am zis să aștept să mă acomodez. Timpul trecea, iar eu nu-mi găseam deloc motivația și, cu atât mai mult, fericirea.

Între timp a început pandemia, iar oamenii își pierdeau locurile de muncă. Aveam un salariu stabil, astfel că am decis să nu plec. Am rămas așa luni întregi, timp în care deveneam tot mai tristă și posomorâtă. Începusem să-mi vărs nervii pe partenerul meu și să nu mai fiu motivată de nimic. Am fost poate chiar la un pas de depresie. Eu am fost mereu un om credincios, astfel că am decis să încep să mă rog, pentru ca Dumnezeu să-mi dea curaj să-mi părăsesc locul de muncă și să iau o decizie. Ne aflam chiar la începutul anului, astfel că urma sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, căruia am decis să mă rog să mă ajute, bineînțeles, alături de rugăciunile către Dumnezeu și Maica Domnului. L-am rugat să-mi lumineze mintea pentru a putea lua o decizie în legătură cu viitorul meu profesional. Alături de Sfântul Ioan Botezătorul, am decis să mă rog și Sfântului Nectarie, după ce am descoperit pe internet informații potrivit cărora este un bun sprijin atunci când dorești să-ți găsești un alt loc de muncă.

La scurt timp după ce le-am cerut celor doi Sfinți ajutorul, mi-am făcut curaj și am vorbit cu șefii mei, cărora le-am spus că nu mai vreau să contui. Am simțit o eliberare incredibilă și am știut că niciodată nu am fost singură pe acest drum. Acum am un alt loc de muncă, unde sunt liniștită și mă regăsesc în ceea ce fac. Sunt extrem de recunoscătoare Lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sfinților Ioan Botezătorul și Nectarie pentru îndrumare, pentru curaj și pentru ajutor. Am vrut să vă transmit acest gând pentru ca toate persoanele care trec prin situații similare să nu-și piardă credința și să aibă încredere că lucrurile se vor rezolva întotdeauna cu ajutor din partea lui Dumnezeu și a sfinților Săi”.

(Mărturie trimisă pe adresa redacției de Oana P.)
doxologia.ro