Supa de urzici

Ingrediente: -300 g urzici -300 g macris -un morcov -100 g telina -o ceapa -2 cartofi -2 linguri ulei -2 linguri de faina -sare, piper -(daca nu este post smantana, […]

Ingrediente:
-300 g urzici
-300 g macris
-un morcov
-100 g telina
-o ceapa
-2 cartofi
-2 linguri ulei
-2 linguri de faina
-sare, piper
-(daca nu este post smantana, ou fiert)
Cum pregatim:
1. Spalam bine(5-6 ape) urzica si macrisul. Se opareste urzica si se scurge.
2. In cratita punem 2 l apa cu sare si cand a inceput sa fiarba punem cartofii si telina taiate cubulete. Se fierbe 5-7 minute. Se adauga urzicile si macrisul tocat marunt.
3. Ceapa si morcovul se calesc in ulei, se adauga si faina si se calesc impreuna. Se pun cateva linguri de apa fiarta ca sa se dizolve. Toata compozitia se pune in cratita cu legume. Se pune sare si piper dupa gust.
( daca nu tineti post se serveste cu smantana si ou fiert). Se serveste cu paine prajita.
Pofta buna!