Ingrediente pentru aluat:
-100 g unt ( ulei, sau margarina, )
-200 g faina
-1lingura zahar
-1/2 ligurita sare
-5 oua
Ingrediente pentru umplutura:
-150 g somon (putin sarat)
-2-3 linguri smintina
-2 linguri icre rosii
-verdeata
Cum pregatim umplutura:
1. Taiem marunt somonul, tocam marunt verdeata, amestecam totul cu smintina si icre.
2. Taiem in jumatati eclerele, punem umplutura, acoperim cu a doua jumatate si ornam deasupra cu citeva boabe de icre (sau bucatele de somon) si verdeata.
Cum pregatim eclerele:
1. Punem pe foc untul cu apa, zaharul, sarea, lasam sa fiarba 3 minute, apoi adaugam faina si amestecam repede sa nu se prinda.
2. Compozitia se da la racit, apoi se incorporeaza pe rand 5 oua pana ce omogeneaza tot.
3. Aluatul trebue sa fie nu prea gros. Daca este prea gros atunci se mai adauga un ou.
4. Pe o tava mare punem hartie de copt si cu lingura aluatul – atunci se primesc eclerele lunguiete sau rotunde.
5. Daca vrem sa fie cu putin ,,virf” atunci punem aluatul cu un sprit alimentar (sau punem aluatul intr-o punga si facem o gaura intr-un colt, turnam pe tava).
6. Se coc 30 minute, la temperatura de 180 grade. Primele 10 minute dam focul tare apoi lasam focul moale. Daca nu sunt suficient de coapte, ele se vor lasa dupa ce le scoatem din cuptor.
7. Nu avem voie sa deschidem aragazul, deoarce iarasi se vor lasa. Cind sunt gata, le scoatem din cuptor si dam la racit. Reci taiem eclerele in 2(asta inainte de umplere).
Pofta buna!