Ingrediente: -o varza proaspata -50 ml ulei -o rosie -o ceapa, – 2 ardei rosii -verdeata, sare, piper-boabe, o frunza de dafin. Cum pregatim: 1.Varza se toaca marunt, rosia si ardeiul se taie cubulete. 2.Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, apoi ardeiul si se lasa la calit amestecand din cand in cand. 3.Se adauga varza si se lasa la foc potrivit sa se caleasca 15-20 minute. Daca a scazut tot lichidul si inca nu este gata se mai adauga putina apa, iar daca este prea mult lichid atunci se scoate capacul ca sa se evaporeze mai repede. 4.Cand este gata se adauga boabele de piper, frunza de dafin si sare dupa gust. 5.Se mai lasa cateva minute, apoi se ia de pe foc si se pune verdeata tocata. Pofta buna!
CONSTRUCTIA BISERICII
Calendar
Arhiva
Articole
- Sfantul Mucenic Isidor
14 May 2024 12:38 AM | No Comments - Să nu cerem de la copii ceea ce nici noi nu putem împlini
14 May 2024 12:26 AM | No Comments - Cum recunoaste omul prezenta Duhului Sfant in el
14 May 2024 12:12 AM | No Comments - Sfânta Muceniţă Glicheria; Sfântul Serghie Mărturisitorul
13 May 2024 12:30 AM | No Comments - Credința descoperă adâncimea omului
13 May 2024 12:15 AM | No Comments - Doar aproape de Dumnezeu își află sufletul odihnă
13 May 2024 12:08 AM | No Comments - Duminica a 2-a după Paști (a Sfântului Apostol Toma)
12 May 2024 12:32 AM | No Comments
- Sfantul Mucenic Isidor
Harta
Calendar Ortodox 2024
Zile de post si posturi – Calendar Ortodox 2024
- Miercurile si vinerile de peste an, afara de cele cu dezlegare, insemnate cu harti
- Ajunul Bobotezei ( 5 ianuarie )
- Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul ( 29 august )
- Inaltarea Sfintei Cruci ( 14 septembrie )
- Postul Sfintelor Pasti ( 18 martie – 04 mai )
- Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ( 27 iunie – 28 iunie )
- Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august – 14 august )
- Postul Nasterii Domnului ( 14 noiembrie – 24 decembrie )
Nu se fac nunti
- In toate zilele de post de peste an
- In zilele Praznicelor imparatesti si in ajunul acestora
- In saptamana lasatului sec de carne ( 10 martie – 16 martie )
- In Postul Sfintelor Pasti ( 17 martie – 05 mai )
- In Saptamana Luminata ( 06 mai – 12 mai )
- In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ( 27 iunie – 28 iunie )
- In Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august – 15 august )
- In postul Nasterii Domnului ( 14 noiembrie – 24 decembrie )
- In perioada de la Craciun pana la Boboteaza ( 25 decembrie – 6 ianuarie )