Binecuvântarea părinţilor este cea mai mare binecuvântare pentru copii

   binecuvantareBinecuvântarea părinţilor este cea mai mare binecuvântare pentru copii. De aceea copiii trebuie să se îngrijească să dobândească binecuvântarea lor. Nu ai văzut până unde a ajuns Iacov pentru a lua binecuvântarea tatălui său? S-a înfăşurat până şi cu piei de oaie.

Şi mai ales binecuvântarea mamei este un lucru mare. Cineva spunea: „Fiecare cuvânt al mamei mele este ca o liră de aur.”

Cât de mare impresie mi-a făcut cu câtva timp mai înainte o persoană din Johannesburg! În toamna trecută a venit la mine la Colibă şi mi-a spus: „Părinte, mama mea nu se simţea bine şi am venit s-o văd. Nu au trecut trei luni şi de Crăciun a venit din nou. Cum de te afli din nou aici? îl întreb. Am aflat că mama mea iarăşi nu se simte bine şi am venit să-i sărut mâna, pentru că este în vârstă şi se poate să moară. Căci pentru mine cea mai mare avere este binecuvântarea mamei mele.”

Bărbat de şaizeci de ani a pornit din Johannesburg şi a venit în Grecia ca să sărute mâna mamei sale! Şi are o astfel de mărinimie încât acum se gândeşte să facă un azil mare de bătrâni pentru clerici, pe care să-l dăruiască Bisericii. Adică nu suferea să ţină numai pentru el binecuvântările ce le primise de la mama sa. Pentru mine, un astfel de suflet este medicament. Este ca şi cum m-aş afla în pustiul Sahara şi aş afla dintr-o dată puţină apă.
doxologia.ro

(Cuviosul Paisie AghioritulCuvinte duhovniceşti, Vol. IV Viața de familie, Editura Evanghelismos, București, 2003, pp. 152-153)