Ingrediente:
-400 g paste
-3 ouă
-500 g brânză dulce
-200 g branza oi
-2 linguri smântână
-1 plic zahăr vanilat
-100 g unt
-2 linguri zahăr
-1 lingura zahar, sare
Cum pregatim:
1. Se fierb pastele în apă clocotită cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se trec printr-un jet de apă rece și se pun într-un bol. Se rade brânza deasupra, se pune untul moale, brânza dulce, smântâna, zahărul vanilat și ouăle batute.
2. Se amestecă bine și se toarnă în forma de ceramică sau sticla unsa cu unt.
3. Se bagă în cuptorul încins. Se lasă la 150°C până se rumenesc și se servesc simple, cu o lingura de miere sau smantana.
Pofta buna!
Reţete: Budincă cu paste şi brânză
- Gata in: 0 min
INGREDIENTE
- 400 g paste
- 5 bucata ouă
- 1 lingurita sare
- 250 g brânză telemea
- 100 g brânză dulce
- 2 linguri smântână
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g unt
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri pesmet
PREPARARE
1. Se fierb pastele în apă cloco-tită cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece și se pun într-un bol. Se rade brânza deasupra, se pune untul moale, brânza dulce, smântâna, zahărul vanilat și ouăle unul câte unul.
2. Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se toarnă în forme de ceramică tapetate cu unt și cu pesmet sau zahăr tos.
3. Se bagă în cuptorul încins. Se lasă la 150°C până se rumenesc și se servesc simple sau cu zahăr.
Sursa: Reţete: Budincă cu paste şi brânză | Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/retete-budinca-cu-paste-si-branza/#ixzz3CiTMNliZ