Carne de vita in sos de mustar

Ingrediente:

-1 kg carne de vita

Pentru marinada:

-100 ml  de vin alb

-sucul de la o lamie

-o lingurita de piper alb

-3 linguri de mustar

-2 linguri ulei

-sare, piper alb

pentru sos:

-o banana medie

-o lingura miere de albini

-0,25 lingurita carri

-1/2 portocala

-1/2 lamie

-200 ml smintina

-o lingurita de mustar

-o lingura patrunjel maruntit

-sare, piper dupa gust

Cum pregatim:

1.Puneti intr-un vas toate ingredientele pentru marinada, punem carnea si lasam sa se mureze 4-6 ore.

2.Frigeţi carnea pe grătar, aproximativ 6 minute pe fiecare parte (mediu).

3.Luaţi carnea de pe grătar şi acoperiţi-o cu o folie de aluminiu până la servire.  

In paralel preparaţi sosul:
1.Pasati banana cu furculita sub forma de pireu, stoarceti portocala, lamiia, adaugati patrunjelul, mierea, mustarul, carri. Totul se amesteca bine, se adauga smintina, sare si piper dupa gust.E de dorit sa se tina o ora la frigider. Se serveste cu carnea pregatita.
Pofta buna!