
Ingrediente:
– cartofi mari( in dependenta de cite personae sunteti)
-2 cepe
-200 gr ciuperci
-verdeata,sare si piper
-ulei
-2 catei de usturoi
Cum pregatim:
- Calim ciupercile taiate marunt pina se evapora toata apa, adaugam putin ulei, calim si ceapa, condimentam cu sare, piper si usturoi pisat, si lasam sa se raceasca.
- Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 10-15 minute, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Dupa care se curata de coaja si se taie in doua. Apoi in fiecare jumatate de cartof se face o scobitura cu o lingurita.
- Cind s-au racit ciupercile adaugam verdeata taiata cat mai marunt, se amesteca bine ingredientele si se umple fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie obtinuta.
- Cartofii umpluti se asaza intr-o tava cu putina apa si cu 2-3 linguri de ulei.
- Tava se tine la cuptor, la foc potrivit, 25 de minute.
- Cartofii se servesc fierbinti fierbinti presarati cu verdeata.
Pofta buna!