Cighire moldovenesti de porc

Ingrediente:
-ficat de porc sau vita
-300gr.
-plamani
– 200gr.
-inima
– 200gr
-carnita de porc
-200gr.
-prapor
– 500-700 gr.
-2 oua
-2 cepe
-o capatina de usturoi
-sare, piper negru, frunza de dafin
-ulei
Cum pregatim:
1.Praporul se pune in apa rece pe vre-o 15 minute. Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub apa curgatoare si le lasam sa se scurga bine .Carnea  se taie in bucatele mai mici.
2.Ceaunul se incinge bine cu ulei, se adauga toate maruntaiele taiate bucati mari 3-5 cm ,si se pragesc la foc mare , undeva 5-7 minute pina se rumenesc putin, in acest timp se curata ceapa , se taie marunt si se pune la prajit in ceaun. Totul se amesteca cu o lingura de lemn .
3.Dupa 15 minute ( in total) de prajire adaug apa ferbinte, atit, cit sa acopere maruntaiele in ceaun , adaug usturoiul curatit in catei intregi, frunza de dafin, piperul in boabe, putina sare. Acoper cu un capac si le las sa se inabuse 15 minute.
4.Totul se raceste, si dupa aceia se taie in bucatele(sau prin masina de tocat).
5.In vasul cu subproducte se adauga ouale, piperul negru macinat, sare dupa gust. Se amesteca foarte bine tocatura pentru cigiri.
6.Se formeaza parjoale de forma mari si rotunde si se invelesc in bucatele de prapor de porc, fiecare in parte. Dupa ce ati invelit toate cigirile – la dati la rece pe o ora sa se prinda bine.
7.Se incalzeste tigaia bine cu ulei, si se pragesc  atit timp cit se rumenesc bine pe o parte si alta.
8.Deasemenea, se poate prepara o portiune de cigiri mai mare si o parte se poate ingheta la frigider, pe urma le deszhetati si prajiti. Alt mod de pastrare- se pot praji toate cighirele, si se pun la pastrare in untura de porc. Dupa aceia se incalzesc , si se servesc la masa cu cartofi feti in coaja si muraturi.
9.Este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa , si se prepara in fiecare casa , atunci cind se taie porcul.
Pofta buna!