Coltunasi cu ciuperci si cartofi


Ingrediente : 

 Pentru aluat: 
-300 g faina
-200 ml apa
-1/2 lingurita sare
Pentru umplutura: 
-300 g ciuperci
-2 cartofi mijlocii
-o ceapa -ulei, sare, piper
Garnitura: 
-2  cepe
-(sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust)
-1 lingurita zahar
Cum pregatim:
1.Fierbeti cartofii in apa cu sare si pasati-le ca pentru piure.
2.Ciupercele spalate le taiati marunt si le caliti impreuna cu ceapa, apoi amestecati cu piureul  de cartofi, condimentati cu sare si piper dupa gust si mai lasati sa se calesca putin.
3. Framantati un aluat din ingredientele enumerate. Lasati-l 30 minute sa se odihneasca si intindeti-l in foaie subtire de 2 mm.
4.Taiati rotunduri potrivite ca marime (cu un pahar sau cana) si puneti pe fiecare cate 0 lingurita de umplutura.
5.Impaturati in doua sau acoperiti cu alte rotunduri de aluat si lipiti marginile prin presare cu o furculita sau degetele.
6.Puneti-le la fiert in multa apa clocotita cu sare si 2 linguri de ulei pentru 6- 8 min, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Scurgeti.
7.Intre timp, caliti ceapa  taiata solzisori in ulei incins, adaugand (zahar, sos de soia sau otet balsamic, dupa dorinta si gust) si lasati la foc mic pana se caramelizeaza ceapa. 8.Serviti coltunasii calzi cu garnitura de ceapa caramelizata.
Pofta buna!