Curcan umplut

Ingrediente:
-un curcan 3 kg,
-o lamiae -piper si sare
-ulei de masline
-o  ceapa, -telina,
-2 morcovi, patrunjel
-rozamrin, cimbru, piper negru
Cum pregatim:
1.Se spala curcanul si se scot maruntaiele (inima, pipota, ficat).
2.Pentru umplutura, se freaca peretii interiori cu sucul de la jumatate de lamaie, apoi cu sare.
3.Se introduc ceapa, patrunjelul, morcovii, telina si se astupa cu folie de aluminiu.
4.Picioarele si aripile se leaga strans langa corpul curcanului.
5.Ungeti exteriorul curcanului cu ulei de masline, apoi adaugati sare si piper din belsug.
6.Dupa gust, se poate adauga piper negru, rozmarin, cimbru, oregano.
7.Se baga curcanul la cuptor – de preferat cu pieptul in jos, astfel incat carnea de pe piept sa iasa mai suculenta.
8. Se tine la foc maricel in prima jumatate de ora, la foc mediu pentru urmatoarele 2 ore, iar apoi la foc mic pentru inca o ora, o ora si jumatate.
Pofta buna!