Pelerinaj in Grecia

De la 09.08.2012 pana la 21.08.2012

Ziua I . Plecare din Chisinau la ora 13. 00
Chisinau – Leuseni – Barlad (inchinare la Manastirea Bujoreni de langa Barlad)-Focsani -Rm.Sarat(inchinare la Manastirea Sfanta Treime de langa Rm Sarat) – Buzau-Bucuresti.
Cazare la Manastirea Cernica unde se afla Moastele Sf. Calinic si ale Sf.Gheorghe de la Cernica.

 Ziua II . Plecare din Bucuresti  la ora 6.00
Bucuresti-Ruse-Sofia (inchinare la Catedrala Alexandu Nevski din Sofia)- Manastirea Rila-Ouranopolis(portul de unde se pleaca in Sf.Munte Athos).
Cazare la Ouranopolis sau in imprejurimi.

 Ziua III .
Croaziera in jurul Sfantului Munte dupa care  timp liber la dispozitie pentru plaja.
Cazare la Ouranopolis.

Ziua IV. Plecare din Ouranopolis ora 5.30-6.00
Ouranopolis-Thessaloniki-Kalambaka(METEORA)
Pe traseu ne vom inchina la Manastirea Souroti unde se afla Moastele Sf.Arsenie Capadocianul si Mormantul Cuviosului Paisie Aghioratul, Thessaloniki-Moastele Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, Moastele Sf. Anisia, Moastele Cuvioasei Teodora, Moastele Cuviosului  David Thessaloniceanul,Mostele Sf. Vasile cel Nou, Biserica Sfanta Sofia unde se afla Moastele Sfantului Grigorie Palama. Vizita la Atelierul de Icoane Zindros.
Cazare in Kalambaka.

 Ziua V. Plecare ora 9.00
Vizita Manastirilor de pe METEORA si plecare spre Igoumenitsa  unde vom traversa cu feribotul in Insula Corfu(Kerkira) sa ne inchinam la Moastele Sf.Spiriodon al Trimitundei si  Moastele Sfintei Theodora.
Cazare in Corfu.

 Ziua VI. Plecare din Corfu ora 5.30.
Travesarm cu feribotul spre Igoumenitsa dupa care ne vom indrepta pasii spre Insula Kefalonia unde ne vom inchina la Moastele Sf.Gherasim Izgonitorul de Demoni si vom asista la Slujba de priveghere la Biserica unde in fiecare an de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului vin Serpisorii. De asemenea ne vom inchina si la Icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, unde se păstreaza fire de crini cu lujerul uscat, dar cu flori îmbobocite(crini adusi la Bunavestire si care de Adormirea Maicii Domnului desi au lujerul uscat – imbobocesc).
Cazare in Kefalonia.

 Ziua VII. Participare la Sfanta Liturghie cu ocazia Sarbatorii de Adormirea Maicii Domnului
dupa care ne vom indrepta pasii spre Insula Zakinthos unde se afla Moastele Sf.Dionisie care mai este numit si Sfantul Impacarilor.
Cazare in Zakinthos.

 Ziua VIII. Plecare Zakinthos ora 6.00
Imbarcare pe feribot dupa care ne vom opri pasii la Patras  unde se gasesc Moastele Sfantului Apostol Andrei si o parte din Crucea pe care a fos Rastignit. Dupa aceia ne vom indrepta pasii spre Canalul Corint si Manastirea Sfantului Patapie unde ne vom inchina la sfintele Moaste.
Cazare la Manastirea Sfantului.

 Ziua IX. Plecare de la Sf.Patapie la ora 8.30.
 Plecare spre Athena unde ne vom opri pentru un scurt tur de oras dupa care vom traversa cu feribotul spre insula Eghina unde se afla Moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul vindecatorul de Cancer.
Cazare la Manastirea Sf.Nectarie.

 Ziua X. Plecare din Eghina ora 10.30.
Plecare spre Nea Makri unde se afla Manastirea Sf. Mucenic Efrem Cel Nou, inchinare la Moastele Sfantului, dupa aceia vom pleca spre Insula Evvia unde ne vom inchina  la Moastele Sfantului Ioan Rusu si la Manastirea Sf.Cuvios David Batranul copilul Inainemergatorului.
Cazare in Evvia.

Ziua XI. Plecare din Evvia ora 7.00
In drum ne vom opri la Manastirea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului dupa care vom merge spre Manastirea Rila din Bulgaria.
Cazare la Hotel.

 Ziua XII. Plecare spre Romania. Moldova

Doamne ajuta! 

Doritorii se adreseaza la telefonul:
tel: 00 373 22 31-90-28 / mob: 069373741
e-mail: gonceara@yahoo.com