În biserică nu sunt oameni drepți ori păcătoși, ci oameni care vor mântuirea!

Dumneavoastră, în biserică stând, vreți! Că sunteți drepți, că sunteți păcătoși, nu știu; dar dumneavoastră sunteți oameni care vreți. Ce vreți? Vreți mântuirea sufletului. Poate nu vreți cum trebuie, poate nu vreți de-ajuns, dar vreți.

A sta de-a dreapta sau de-a stânga lui Dumnezeu stă în mâna noastră. Pentru că, dacă îndreptăm viața noastră, avem această putere să stăm de-a dreapta și de-a stânga lui Dumnezeu, unde vrem noi. Dar cum? Vrând!

Am spus mereu că în biserică nu sunt oameni drepți și oameni păcătoși, ci sunt oameni care vor; pentru că drepți și păcătoși numai Dumnezeu știe care suntem și care nu suntem. Lumea nu se împarte în drepți și păcătoși, în buni și răi, în știutori și neștiutori, în bogați și săraci; lumea se împarte în oameni care vor și oameni care nu vor.

Dumneavoastră, în biserică stând, vreți! Că sunteți drepți, că sunteți păcătoși, nu știu; dar dumneavoastră sunteți oameni care vreți. Ce vreți? Vreți mântuirea sufletului. Poate nu vreți cum trebuie, poate nu vreți de-ajuns, dar vreți.

(Preotul Nicolae TănaseSă nu-L răstignim iarăși pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 128)
doxologia.ro