Mamaliga cu branza la cuptor


Ingrediente:

Pentru o portie:
-2 oua,
-50 g telemea,
-30 g unt,
-la 3 cani cu apa o cana cu faina de porumb
Cum pregatim:
1.Intr-un vas cu apa in clocot si sare se adauga  sub forma de ploaie,faina de porumb (malai) cernuta si se amesteca cu telul. Se continua fierberea la foc potrivit, amestecand pana dispar cocoloasele si devine mai consistenta, dupa preferintele fiecaruia.
2.Cand este aproape gata, se adauga untul si se mai amesteca o data.
3.Se rade brinza de oi si se unge o tava cu unt.
4.Dupa ce este gata mamaliga, se pune in tava, asezand cate un rand de mamaliga si unul de branza. Se repeta operatia in straturi, astfel incat deasupra si fie mamaliga, in care se formeaza cuiburi cu un polonic mic si se sparge cate un ou, se presara deasupra cu praf de ardei dulce, apoi se introduce tava la cuptor, unde se tine circa. 10 – 15 minute.
5.Cand este gata rumenita, se scoate din cuptor si se portioneaza cate doua oua la portie. Se servesc calde pe platou sau in farfurie.
Pofta buna!