Ingrediente:
-o varza mijlocie
-1 ceapa mijlocie
-3 linguri pesmet
-3 linguri de gris(sau piine alba inmuiata)
-o legatura de marar
-ulei
-sare, piper
Cum pregatim:
1. Se toaca foarte marunt varza. Se pune la fiert cu putina apa si sare.Cind se inmoaie putin se adauga grisul.
2. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste 2-3 minute pana devine sticloasa. Se toaca verdeata .
3. Varza, ceapa calita, verdeata, sarea, piperul, se framanta pana se obtine o compozitie legata. Din aceasta compozitie se fac parjoalele se dau prin pesmet si se pun la prajit in uleiul bine incins.
4. Se intorc de pe o parte pe cealalta si dupa ce au capatat crusta se scot cu o spumiera pe un prosop absorbant de bucatarie. Parjoalele se servesc calde cu ardei si rosii taiate fin.
Pofta buna!