Prajitura Linzer

Ingrediente: -200 g unt moale -200 g zahar pudra -3 oua -coaja la o lamie -1plic praf de copt -400 g gem acrisor(caise, prune,coacaza neagra) -100 g nuci macinate -200 […]

Ingrediente: -200 g unt moale -200 g zahar pudra -3 oua -coaja la o lamie -1plic praf de copt -400 g gem acrisor(caise, prune,coacaza neagra) -100 g nuci macinate -200 g faina -1/4 lingurita sare -nucsoara, scortisoara, cuisoare-cite o lingurita Cum pregatim: 1.Punem intr-un bol untul, coaja de lamie, condimentele, nucile macinate, praf de copt, faina si amestecam bine, incorporam cite unul  2 oua batute. 2 2.Mixam pina avem o compozitie omogena, care se desprinde usor de pe peretii vasului. Invelim aluatul in folie si il punem in frigider pe o ora. Impartim aluatul in 2/3 si 1/3. 4.Din 2/3 din aluat intindem o foaie de circa 1,5 cm grosime si o asezam in forma. Punem deasupra dulceata  si o nivelam frumos, apoi din resul de aluat facem grilajul peste dulceata, avand grija sa il apasam putin de crusta. 5.Amestecam galbenusul ramas cu o lingurita de lapte si cu o pensula ungem cu grija grilajul si crusta. Coacem prajitura in cuptorul incins la 180 de grade, 40-45 de minute, pana crusta se rumeneste si gemul fierbe. Lasam prajitura sa se raceasca de tot si ii pudram marginile cu zahar pudra vanilat. Pofta buna!