Ingrediente:
– 700 g faina
– 50 g margarina de post
-3 linguri ulei
– 100 g zahar
-50 g drojdie
-400 ml apa
– coaja rasa de lamiae si portocala
-2 plicuri zahar vanilat
– 2 linguri miere de albine
– 100 g nuci macinate
Cum pregatim:
1. Se dizolva drojdia in 300 ml apa (calda), punem apoi o lingura zahar, 3 linguri faina si lasam sa creasca 10-15 minute la loc caldut.
2. Se topeste margarina cu uleiul si se lasa sa se raceasca.
3.Fierbem siropul din 100 ml apa cu 100 g zahar, zaharul vanilat si coaja rasa si lasam sa se raceasca.
4. Dupa ce a dospit drojdia o adaugam peste faina cernuta si incepem sa framantam, punand apoi si margarina topita. Aluatul se framanta bine pana nu se mai lipeste , si il lasam sa creasca.
5. Dupa ce aluatul a crescut (volumul se mareste de 2 ori) il impartim in bucati.
6.Din fiecare bucatica facem un rulou lung il impartim in jumatate apoi il impletim, formam un cerc pe care il rasucim in forma cifrei 8.
7. Asezam mucenicii intr-o tava unsa cu ulei , ii mai lasa sa creasca inca 10 de minute, apoi ii dam la cuptor aproximativ pe 30 min.
6. Dupa ce s-au rumenit, si putin s-au racit ii dam prin siropul pregatit, apoi ii ungem cu miere de albine si presaram nuca deja prajita si macinata, si zahar vanilat.
Sa aveti o zi de Sfintii Mucenici cat mai frumoasa , cu multa voiosie si masa cat mai plina!