Snitele vieneze crocante


Ingrediente:
-700 g carne de vitel (muschi)
-2 oua
-2 linguri lapte
-100 g faina
-200 g pesmet
-100 ml ulei pentru prajit
-o lamiae
-sare, piper alb
-3-4 fire de patrunjel(sau ceapa verde)
-3 catei de usturoi
Cum pregatim:
1.Se feliaza muschiul bine uscat, apoi feliile de carne obtinute se bat cu ciocanul de snitele.
2.Se condimenteaza cu sare si piper, si se unje cu usturoi pisat.
3. Se bat ouale si laptele cu furculita nu tare, se pune sare si piper, dupa gust.
4. Se trece carnea prin faina, prin ou, apoi prin pesmeti si se prajesc in uleiul bine incins .
5. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte si , dupa ce s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant sa se scurga grasimea .
6. Snitelele se servesc traditional cu salata din cartofi fierti ornati cu patrunjel verde, sau se mai servesc si cu salata de rosii  ornata cu frunzulite de patrunjel proaspat si felii de lamaie.
Pofta buna!