Aplicatie mobila – Centenar – IDENTITATEA ŞI ISTORIA TA

    DESCOPERĂ IDENTITATEA ŞI ISTORIA TA Proiect al Asociaţiei Române pentru Sprijin şi Iniţiativă Comunitară  Intenția noastră este să prezentăm un proces firesc de creștere și adaptare la realitatea […]

   o suta ani DESCOPERĂ IDENTITATEA ŞI ISTORIA TA

Proiect al Asociaţiei Române pentru Sprijin şi Iniţiativă Comunitară

 Intenția noastră este să prezentăm un proces firesc de creștere și adaptare la realitatea istorică a fiecărei etape: un proces în care evoluția mai mult sau mai puțin pozitivă a unor evenimente locale a fost mereu în strânsă legătura cu evenimentele internaționale, de la extinderea Imperiului Roman și până în vremea Primului Război Mondial.

Am realizat un proiect frumos și puternic vizual, despre România și români, un proiect în care dragul sau dorul de propria țară să regăsească momente și evocări istorice încărcate de semnificație și de dorința de păstrare a unei identități românești, dincolo de supunere temporară sau sacrificiu.

Românii au participat deplin la tot ce le-a rezervat istoria, iar amprenta lor ca popor s-a afirmat și se afirmă și astăzi în mijlocul altor neamuri.

Sperăm ca prin acest proiect educația despre identitatea și istoria românilor să aducă semnificații noi, să fie un demers – suport în educația copiilor sau adulților, a celor care caută să știe mai mult și să înțeleagă propria origine și identitatea înaintașilor săi, cei pe care istoricii contemporani îi numeau “cei mai puternici și mai viteji”.

Istoria românilor rămâne mai departe un demers care poate fi explorat, evaluat sau expus din multe perspective. Cu siguranță analiza aprofundată și onestă a izvoarelor istorice va oferi mereu noi detalii fascinante.
Download-on-the-App-Store-button-300x104get-it-on-the-google-play-store-button