Sustineti constructia si activitatea culturala, caritabila educationala si misionara a Bisericii Ortodoxe ,,Sfintii Trei Ierarhi” cu cele 2% din impozitul pe venit

Iubiti credinciosi si locuitori al cartierului nostru! Cu deosebit respect, Consiliul parohial al Bisericii Ortodoxe ,,Sfintii  Trei Ierarhi” va roaga sa spriginiti constructia si activitatea culturala, caritabila, educationala si misionara […]

Iubiti credinciosi si locuitori al cartierului nostru!

Cu deosebit respect, Consiliul parohial al Bisericii Ortodoxe ,,Sfintii  Trei Ierarhi” va roaga sa spriginiti constructia si activitatea culturala, caritabila, educationala si misionara a Bisericii Ortodoxe ,,Sfintii  Trei Ierarhi” cu cele 2% din impozitul  pe venit.
Ce facem si care sunt proiectele noastre actuale si in viitor?

  1. Ajutor familiilor social-vulnerabile si cu multi copii;
  2. Adapost temporar pentru persoanele aflate in dificultate;
  3. Consiliere psihologica, morala si duhovniceasca persoanelor in etate, cu dizabilitati si muribunzi;
  4. Desfasurarea activitatilor educationale, cultural si stiintifico-cognitive (scoala Duminicale, scoala Catehetica, Conferinte etc.);

Pentru ca misiunea Parohiei sa se desfasoare in conditii potrivite proectelor propuse, in curtea Bisericii a fost ridicata o casa parohiala, dar  nefinalizata, unde exista o biblioteca si sala de studii. La finalul constructiei   pregonizam  sa   functioneze o Cantina sociala, Centru de zi pentru copiii din familii social-vulnerabile, Adapost  temporar pentru persoanele aflate in dificultate  etc. Astfel  Biserica Ortodoxa  Sfintii  Trei Ierarhi  va deveni  o adevarata  Scara spre imparatia cereasca, a linistei, a fericirii pentru ei.

Cum  ne puteti ajuta si  deveni  partasi  acestei misiuni ai comunitatii din care  cu  totii facem parte?

Pe parcursul perioadei  ianuarie-aprilie 2019 persoanele fizice pot  desemna 2% din  suma impozitului sau  pe venitul calculat si achitat la buget  pentru anul 2018 in   favoarea unui beneficiar eligibil (ONG sau  culte religioase si partile componente ale acestora).

Ministerul  Justitiei  déjà a intocmit  si plasat pe pagina sa web Lista beneficiarilor accesata la urmatorul link: www.justice.gov.md.
 Pentru a desemna 2% din suma impozitului sau  pe  venitul calculat si achitat la buget pentru anul 2018, persoana fizica urmeaza sa parcurga urmatorii pasi:

  1. Sa completeze Declaratia persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Formular CET  15)
  2. In sectiunea ,,Desemnarea procentuala “ sa introduca Codul fiscal  (IDNO) al  Comunitatii Religioase Parohia cu Hramul ,,Sfintii Trei  Ierarhi” din mun. Chisinau, sec. Riscani:

Cod fiscal (IDNO) 1012620005029

  1. Sa prezinte organului fiscal (fie pe suport  de hartie fie in format electronic) Declaratia (formular CET 15) nu mai tarziu de  30 aprilie 2019.

Constatam ca prin amendamentele efectuate la codul  fiscal prin Legea nr.281 din 16.12.2016 a fost extins  termenul de prezentare a Declaaratiei cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice de la 25 martie la 30 aprilie.

Cu acestea 2% puteti sa sustineti constructia si activitatea culturala, caritabila, educationala si misionara al Bisericii Ortodoxe  ,,Sfintii  Trei Ierarhi “, iar prin grija ce o aratati sa aduceti mai multa liniste si pace celor intristati , sa hraniti pe cei flaminzi , sa imbracati pe cei goi!

Cu dragoste frateasca si indemn  spre bine catre cei de aproape si catre cei de  departe respect si multumiri,  ai Dumneavoastra rugatori  preotii si Consiliul parochial al Bisericii Ortodoxe  ,,Sfintii  Trei Ierarhi “.

Presedintele Consiliului parohial
Preot paroh, Anatolie Goncear

Richizitele bancare:
Parohia cu Hramul Sfinții Trei Ierarhi
BC Moldova-Agroindbanc filiala M. Costin
C/F 1012620005029,
IBAN MD78AG000000022512046201,
AGRNMD2X710

 Adresa:
Chișinau, sectorul Rîșcani,
str. Primar Gherman Pîntea 83,

tel. +37322/31-90-28
mob.+373/69373741

mail. biserica.trei.ierarhi@gmail.com

 Vă mulțumim pentru ajutor și susținere.

Dumnezeu să binecuvânteze jertfa Dumneavoastră!