Varza murata rapid

Ingrediente: -2 kg de varza proaspata -3 morcovi -o capatina de usturoi nu mare Pentru marinada: -200 ml de apa fiarta rece -100 ml ulei fara miros -100 mlr de […]


Ingrediente:

-2 kg de varza proaspata
-3 morcovi
-o capatina de usturoi nu mare
Pentru marinada:
-200 ml de apa fiarta rece
-100 ml ulei fara miros
-100 mlr de otet alb de masa
-2 linguri de zahar
-1 lingura de sare
-piper negru macinat dupa gust
-marar uscat dupa gust
Cum preparam  marinada:
1.Apa, otetul, zaharul, sarea , si uleiul se amesteca intr-un vas aparte si se pun la foc.
2.Cand incepe sa fearba se toarna marinada peste varza tocata. Se amesteca bina.Se adauga piper negru macinat,  marar uscat.  
3.Tocam varza, adaugam morcovul ras, sarea  si usturoiul pisat si se framanta putin cu mainele. Se amesteca totul bine.
4.Se adauga marinada preparata fierbinte, iaras se amesteca, se presaza usor, se pune o greutate deasupra si se lasa la murat la loc caldut. 5.Peste 6 ore se scoate greutatea, se amesteca si, gata, se poate servi. Se pastreaza la frigider. Este foarte gustoasa. Se serveste cu orez , cartofi, carne.
Pofta buna!