Cartofi cu usturoi si ciuperci la cuptor

Ingrediente:
– 1 kg si cartofi 500 g
– Ciuperci 500 g
– usturoi dupa gust
– 50 ml vin alb sec
– ulei 100 ml
– sare, piper, cimbru.
Cum pregatim:
1. Curatati cartofii, spalati-i bine si taiati-i bucati potrivite.
2. Puneti-i intr-un castron, adaugati piper, sare si cimbru turnati ulei si amestecati bine, astfel incat sa fie unsi uniform si condimentati uniform.
3. Turnati compozitia intr-o tava
4. Spalati si ciupercile, taiati-le in jumatati, ungeti sampinioanele cu ulei, condimentati-le dupa gust si adaugati-le la cartofi
5. Se lasa la cuptor la temperature de 180 grade circa 45 de minute.
6. sa-i amestecati la jumatatea timpului.
7. curatati usturoiul, transformati-l in pasta, amestecati-l cu vinul si turnati-l in tava, cat mai uniform, cam cu un sfert de ora inainte de a fi gata.
Pofta buna!