Ce se întâmplă în organism când spui rugăciunea Tatăl Nostru. Explicația uimitoare pentru fiecare frază rostită din rugăciune. Iată 10 beneficii ale rugăciunii.
– Te face să nu mai fii stresat: Rugăciunea îți influențează starea de spirit, ajutându-te să te relaxezi și reducând astfel efectele pe care stresul le are asupra diferitelor organe ale corpului. Se știe că nu ajută doar la reducerea stresului mental; ajută, de asemenea, să învingă stresul fizic și îți uniformizează reacția emoțională la acesta.
– Reduce șansele de a suferi de depresie și anxietate: Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, publicat în British Journal of Health Psychology, rugăciunea poate reduce riscul de a dezvolta depresie și anxietate. De asemenea, s-a constatat că ai o probabilitate mai mare de a fi pozitiv și mai puțin deprimat dacă te-ai rugat la un lăcaș de cult.
– Te ajută să faci față asaltului emoțional: Rugăciunea este extrem de utilă pentru a-ți da puterea de a face față stresului de zi cu zi. Îți oferă un timp de liniște, singur, în care te poți gândi și îți oferă posibilitatea de a te concentra asupra ta și de a reduce stresul mental.
– Ține departe tulburările comune legate de stres: Bolile cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea, ulcerul și migrenele, toate sunt considerate a fi rezultatul unui stres prea mare. Conform terapiilor alternative precum Ayurveda, stresul este motivul numărul unu pentru acumularea de toxine în organism, ceea ce duce nu numai la afecțiuni cronice precum diabetul, ci și la anumite tipuri de cancer.
– Te face mai fericit: Un studiu realizat de Dr. Andrew Newberg, de la Departamentul de Psihiatrie al Universității din Pennsylvania, a descoperit că rugăciunea poate crește efectiv nivelul de dopamină sau “hormonul fericirii” din creierul tău. Făcându-te mai fericit și mai liniștit.
– Te face o persoană mai bună: Același studiu a constatat, de asemenea, că această practică ajută la reducerea nivelului ego-ului cuiva prin afectarea zonei din creier asociate cu acea emoție. Prin urmare, te face mai umil, mai puțin avid de lucruri materiale și o persoană mai bună.
– Accelerează recuperarea post-chirurgicală: Alte studii au constatat că rugăciunea ajută la vindecarea mai rapidă a cicatricilor chirurgicale. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când corpul tău nu este sincronizat și este stresat, își concentrează toate eforturile în a se egaliza; oferind astfel mai puține resurse pentru vindecarea rănilor.
– Ține bolile la distanță: Se știe că rugăciunea îmbunătățește imunitatea cuiva. De asemenea, un studiu special a constatat că rugăciunea reduce și simptomele astmului. Studiile privind motivul pentru care se observă această reacție sunt încă în curs de desfășurare.
– Este bună pentru inimă: Practica rugăciunii a arătat o mulțime de beneficii asupra funcționării inimii tale. Se știe că accelerează recuperarea inimii după un atac de cord și o intervenție chirurgicală. În afară de aceasta, ajută și la reglarea bătăilor inimii, o face mai puternică și mai puțin stresată.
– Te ajută să trăiești mai mult: În afară de toate celelalte beneficii ale rugăciunii, unul dintre cele mai izbitoare avantaje este că te ajută să trăiești mai mult. Minimizând toate efectele nocive ale stresului și ale factorilor de mediu, îți ajută organismul să se vindece mai bine și să îmbătrânească mai eficient. Toate acestea puse împreună ajută organismul să se vindece mai repede și să învingă afecțiunile comune care te afectează atunci când îmbătrânești.
Ce se întâmplă în corp când rostești rugăciunea “Tatăl Nostru”. Explicația pe fiecare frază
Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a scris în cartea sa, “Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor”, despre puterea rugăciunii Tatăl Nostru și despre cum fiecare frază a acestei rugăciuni activează sistemul endocrin.
Potrivit medicului neurochirurg, fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planul spiritual, mental, emoţional sau fizic răspunde dincolo de conştienţa noastră.
Cayce Edgar, un cercetător american, a preluat această rugăciune şi a transpus-o în activitatea sistemului endocrin. Acesta a afirmat că orice frază din rugăciunea Tatăl nostru produce, după previziunile sale endocrine, deschiderea anumitor porțiuni.
– “Tatăl Nostru carele eşti în ceruri” – deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism
– “Sfințească-se-n numele Tău” , deschide glanda pineală, numită epifiză
– “Vie împărăţia Ta” – deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă
– “Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ” – deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii
– “Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi” – deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului
– “Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri” – deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului
– “Şi nu ne duce pe noi în ispită” – deschide anumite celule profunde în organismul uman
– “Şi ne izbăveşte de cel Rău” – ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul.
Potrivit medicului Vlad Ciurea, toate aceste elemente din sistemul endocrin conectate cu elementele de Divinitate sunt extrem de interesante, iar dacă până acum două-trei secole nu erau luate în considerare, acum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine.
În cartea sa, medicul neurochirurg scrie că “creierul uman este legat de Divinitate, iar legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real. Prezența lui Dumnezeu în corpul uman este relevată prin prezența serotoninei, numită molecula credinței, şi a transmiţătorilor chimici, cu rol de credinţă, de producere a unui extaz, de fericire, mai ales mistică.
Există centri din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun în mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de activitatea de credinţă”.
“S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi în zona mai ales stângă parietală, se află centrul credinței în Dumnezeu. S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu” (God Spot) în creierul uman”, mai susține dr. Vlad Ciurea.
sursa: dcmedical.ro