Gaina in iaurt la gratar


Ingrediente:
o gaina
-8-10 catei de usturoi
-o ceapa -un ardei iute
-sucul la o lamiie
-o ceasca  cu iaurt
-3linguri ulei de masline
-sare, piper dupa gust
Cum pregatim:
1.Se taie gaina pregatita in 2 sau 4 parti. Punem carnea intr-o punga si batem fiecare bucata usor ca sa nu rupem pielea.
2.Pregatim marinada: la iaurt adaugam usturoiul pisat, ceapa maruntita, ardeiul taiat marunt, sucul de lamiie, sare piper,ulei.
3.Totul se amesteca bine. Punem  in aceasta compozitie carnea cel putin pe trei ore(mai bine se tine o noapte la frigider)
4.Pregatim pe gratar sau la cuptor(pe 40 minute acopit,apoi inca 10-15 minute descoperit ca sa se rumineasca)Se primeste foarte gustos. Se serveste cu legume.
Pofta buna!