Racituri delicioase de gaina

Ingrediente :
-o gaina  sau cucos(e de dorit sa fie de casa)
-2 cepe -2-3 morcovi -o radacina de patrunjel
-sare, citeva  boabe de piper negru
-3 frunze de dafin
-2-3 catei de usturoi
Cum pregatim:
1.Se pirleste la aragaz gaina, carnea capata o culoare putin rumeoara si un miros placut, o spalam cu apa calduta cu un burete, tifon sau faina de porumb.
2.Se taie in bucati, se asaza in cratita, se toarna apa rece asa ca sa acopere carnea cu 2-3 cm deasupra.
Cind incepe sa fiarba se inlatura spuma si grasimea incontinuu, si se micsoreaza focul(asa se v-a primi zeama limpede)
3.Dupa ce s-a spumat punem ceapa, patrunjelul, boabele de piper negru si frunza de dafin.
4.La o ora de fierbere adaugam morcovul, 2 catei de usturoi si o lingurita de sare.
5.Se lasa la fiert inca o ora la foc incet- incet.
6.Cind este gata(carnea sa se scoata de pe os si  zeama s-a scada de 2 ori), se scoate carnea si se asaza in boluri destinate raciturilor.Pot fi ornate cu ou fiert, patrunjel, morcovul di racituri.
7.Zeama se lasa sa se raceasca putin, se sareaza dupa gust, se pune un catel de usturoi pisat, apoi se strecoara prin tifon, se mai scoate grasimea daca este nevoie  si se toarna peste carnea din boluri. Se dau la rece.
Pofta buna!