Unde Îl găsim pe Iisus

La două feluri de oameni le-a zis Dumnezeu nebuni: la cei ce zic că nu este Dumnezeu (Psalmul 13, 1-2) și la bogații care nu se gândesc decât la stomacul lor (Luca 12, 20).

Peste aceste două feluri de oameni aduce Dumnezeu îndreptări; se întâmplă aproape întotdeauna, că aceste două feluri de păcate, două feluri greșite de a gândi, să se găsească la una și aceeași persoană, sau la una și aceeași grămadă de oameni; deci, când câștigă [când se îmbogățește] toată lumea își vor pierde sufletul, iar cele adunate ale cui vor fi?

Ce laudă Dumnezeu? Singură înțelepciunea, îmbogățirea în Dumnezeu, iar înțelepciunea lui Dumnezeu este Iisus Hristos. Deci unde și cum Îl găsim pe Iisus Hristos? Iisus e ascuns în poruncile Sale; Iisus e ascuns în Sfintele Taine; Iisus e în Sfânta Sa Biserică; pe Iisus Îl găsim în orice Lazăr al lumii și Îl găsești în conștiința ta de creștin. 

Așa de puține cunoștințe au creștinii despre Iisus! Am primit și răspunsuri, că nu știu nimic! Deci mai multă citire a Noului Testament! Dar tâlcuirea fără greșeală o are numai Biserica!

(Părintele Arsenie BocaLupta duhovniceasca cu lumea, trupul și diavolul, ediție revizuită, Editura Agaton, Făgăraș, 2009, pp. 8-9)
doxologie.ro