„Vom trece peste încercarea aceasta cu credință, cu dragoste și grijă unii față de alții”

ajuta    Alungați toată teama din inima dumneavoastră și gândiți-vă că omenirea nu a fost inventată nici ieri, nici alaltăieri, ci că Domnul l-a făcut pe om și că-l iubește!

Haideți să-i ocrotim pe cei în vârstă! Ei sunt părinții și bunicii noștri, ei sunt rădăcinile noastre. Aveți grijă de ei, țineți-i în casă, fie că sunteți la țară sau la oraș. Au venit mulți frați de-ai noștri din Italia, din Spania, din Franța, însă nu sunt deloc de blamat. Au venit pentru că și-au dat seama că nu vor mai avea posibilitatea să-și plătească chiriile, pentru că și-au pierdut serviciul, pentru că nu mai aveau ce mânca și da, singura soluție a fost să vină acasă. Deocamdată nu există îmbolnăvire intracomunitară, însă atunci când va apărea prima îmbolnăvire spontană, va fi grav și va fi posibil să închidem biserica de tot. Nu vă temeți însă! Preotul va merge în altar și va face Liturghia cu cântărețul de la strană, rugându-se pentru toată parohia, pentru toată umanitatea.

Stăm în casă, din respect și grijă față de bătrânii noștri și pentru a ajuta medicii care se sacrifică pentru noi. Fără părinți și fără bunici, viața noastră și a copiilor noștri este foarte grea. Bunicii sunt rădăcina psihică a nepotului. Bunicul este medicamentul nepotului, iar nepotul este medicamentul bunicului.

Bunicii noștri au prins epidemia de tifos, de holeră, când au murit mii și mii de persoane. Acum este pentru prima dată în istoria umanității când pandemia poate fi controlată, însă doar cu ajutorul fiecăruia dintre noi. Deocamdată, numărul deceselor raportat la numărul populației globului nu este mare, însă nu vrem ca victima acestui virus să fie mama, tata sau bunicul.

Aud tot felul de ortodocși, care mai de care mai năzbâtios. Nu e cazul să ne arătăm „mușchii”, expunându-i pe cei dragi. Repet, dacă se închid bisericile, preotul va face Liturghie și se va ruga pentru toți. Putem fi uniți în gând și simțire, fără să facem acte gratuite de vitejie fără rost, punând viața cuiva în pericol.

Dumnezeu ne iubește tare și poate a îngăduit boala aceasta ca să ne trezim. Să ne dăm seama că banii, armele, puterea, nu ne ajută cu absolut nimic. După cum vedem, acum, și bogatul, și săracul, și dreptul, și păcătosul, și prostul, și deșteptul, se îmbolnăvesc și mare pedagogie este în lucrul acesta.

Urmează o perioadă grea, însă vom trece peste încercarea aceasta cu credință, cu dragoste și grijă unii față de alții. Nu uitați: dacă aveți două pungi de mălai, dați-i una (atenție cum!) și vecinei dumneavoastră, care nu și-a mai putut cumpăra sau care este închisă în casă…A
Parintele Visarion Alexa
doxologia.ro